İsrail, çadırlara saldırı düzenledi: En az 40 ölü

Siyonist şebeke İsrail ordusunun, Gazze'de yerinden ettiği Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda can kaybının en az 40 olduğu belirtildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 09:30
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 10:44
İsrail, çadırlara saldırı düzenledi: En az 40 ölü
AA
Kaynak AA

İsrail'in Han Yunus'taki çadır kampına saldırısı: En az 40 ölü

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı bir çadır kampına düzenlediği saldırıda en az 40 kişinin hayatını kaybettiğini, 60 kişinin ise yaralandığını belirtti. Saldırının yoğunluğu, bölgede derin çukurların oluşmasına ve çadırların yok olmasına neden oldu.

Han Yunus'ta 3 füze saldırısı düzenlendi

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, İsrail savaş uçakları Han Yunus'un batısında "güvenli bölge" olarak adlandırılan El-Mevasi bölgesine 3 füze saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sonucunda 20 ila 40 çadır yandı ve büyük bir yıkım meydana geldi.

Çok sayıda insan kumların altında kaldı

Saldırının şiddetiyle oluşan çukurlar nedeniyle çok sayıda kişi kumların altında kaldı. Sivil savunma ekipleri, bölgede elektrik olmaması ve cesetlerin çukura gömülmesi gibi zorluklarla mücadele ettiklerini belirtti. Kurtarma çalışmalarının uzun süreceği ve ölü sayısının artabileceği öngörülüyor.

Sivil Savunma: Aileler çukurlara gömüldü

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, saldırının Gazze'ye yönelik en ağır katliamlardan biri olduğunu ifade etti. Müdürlükten yapılan açıklamada, "Her çadırda en az 5 kişi bulunuyordu, bu da çok büyük bir sayıyı işaret ediyor. Oluşan çukurlara gömülen ve tamamen yok olan aileler var." denildi.

ABD yapımı büyük füzeler kullanıldı

Gazze Hükümeti Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, çadırların ABD yapımı büyük füzelerle vurulduğunu söyledi. Sevabite, 40 ölü ve onlarca yaralının yanı sıra çok sayıda kişinin kumların altında kaybolduğunu belirtti.

Hamas, İsrail'in iddialarını yalanladı

Hamas, İsrail'in bölgedeki komuta merkezine yönelik iddialarını reddetti. Hamas'tan yapılan açıklamada, bölgenin sivillerle dolu olduğu ve direniş unsurlarının bulunmadığı ifade edildi. İsrail’in bu tür iddialarla katliamlarını meşrulaştırmaya çalıştığı vurgulandı.

İsrail ordusu, Hamas'ı hedef aldığını iddia etti

İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada, Mevasi bölgesinde Hamas'a ait bir komuta merkezini hedef aldığını öne sürdü. Ancak Hamas, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve bölgedeki sivillerin katledildiğini belirtti.

Saldırının şiddetiyle 9 metre derinliğinde çukur oluştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa