Fahrettin Altun: "Narin soruşturmasında gizlilik kararı halen geçerli"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan, Narin Güran cinayeti soruşturmasında gizlilik kararının devam ettiği uyarısı geldi.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 10:10
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 10:22
Fahrettin Altun: ''Narin soruşturmasında gizlilik kararı halen geçerli''
CS
Canan Salman Editör

Narin Güran soruşturması derinleştirilerek sürüyor.

Gözaltındaki 24 kişinin çapraz sorgusu devam ediyor. Mahkemenin yayın yasağını kaldırmasıyla gizli tanıktan tutuklu amcaya kadar gözaltındakilerin ifade tutanakları bile medyaya yansıdı.

Bunun üzerine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den medyaya çok sert bir uyarı geldi.

Şimdi de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yayın yasağı kalksa bile soruşturmada gizlilik kararının devam ettiği uyarısında bulundu.

Altun, sosyal medya hesabından, İletişim Başkanlığının konuyla ilgili tüm kurumlarla koordinasyon içinde dezenformasyonla mücadele sürecini yürüttüğünün altını çizdi.

Narin Güran cinayeti soruşturmasında gizlilik kararı alındığını ve bunun halen geçerli olduğunu hatırlatan Altun,  devam ettiğini vurgulayan Altun, geleneksel ve dijital medya mecralarında soruşturmanın gizliliğine ve salahiyetine zarar verecek dezenformasyon içeren bilgilerin yayıldığını belirtti.

Altun, kamuoyunun hassasiyetlerinin belli çevrelerce kullanılarak konu üzerinden siyasi ve ideolojik rant devşirilmeye çalışıldığının gözlendiğini de ifade etti.

Narin'in canına kast edenlerin adalet önünde hesap vermesi ve hak ettikleri en ağır cezayı alması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyu yakından takip ettiğini vurgulayan Altun, yetkili kurum ve kişilerin de görevlerini titizlikle sürdürdüğünü bildirdi.

Fahrettin Altun, dezenformasyon içeren bilginin yayılmasını engellemenin herkesin ortak görevi olmasının yanı sıra soruşturmanın gidişatı için büyük önem taşıdığını hatırlattı.

Altun, vicdanları yaralayan bu elim hadise ile ilgili sadece yetkili kurum ve kişilerce yapılan açıklama ve bilgilendirmelere itibar edilmesini istedi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa