Narin Güran cinayetinde 24 şüphelinin gözaltı süresi uzatıldı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Narin Güran cinayeti soruşturmasında 24 şüphelinin gözaltı süresi 1 gün daha uzatıldı.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 11:33
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 12:23
Narin Güran cinayetinde 24 şüphelinin gözaltı süresi uzatıldı
CS
Canan Salman Editör

8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos’ta Tavşantepe Mahallesindeki Kur’an Kursu çıkışında  arkadaşlarının oyun oynayalım teklifini çok yorgun olduğu gerekçesiyle geri çevirdi.

Eve dönmek üzere arkadaşlarından ayrıldı.

Ancak eve dönmediği iddia edildi. Ailesi, kayıp ihbarında bulundu. Bu ihbar üzerine devlet tüm imkanlarını Narin’i bulmak için seferber etti.

Jandarma Özel Harekat (JÖH) Jandarma arama kurtarma (JAK), Jandarma Suç Araştırma timleri (JASAT), AFAD, UMKE, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri devreye girdi.

Arama kurtarma, iz sürme ve kadavra köpekleri sahaya çıkarıldı. Havadan dorn aramalara eşlik etti.

Tüm dereler, göletler balık adamlarca tarandı. Her ağaç dibine bakıldı. Hatta ASELSAN teknolojisiyle mezarlıklarda bile inceleme yapıldı.

Narin’in döndüğü saatlerde yoldan geçen her aracın plakası belirlenip sürücüleriyle görüşüldü. 33 bine yakın kişi kontrol edilirken 1 bin dönümlük arazi didik didik edildi.

Narin’in evine 2 ve 3 kilometre mesafelerde 2 ayrı çocuk terliği teki bulundu. Aile, bunları numarasının uymadığı gerekçesiyle Narin’in olmadığını söyledi.

Ağabeyi E.G. (18) kolundaki ısırık izleri sebebiyle gözaltına alındı ve İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda bu izler incelendi. Diş izlerinin Narin’e ait olup olmadığı belirlenemeyince E.G serbest bırakıldı.

Soruşturmada, aracında Narin’in DNA’sı bulunan amca Salim Güran  'Kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandı. Tavşantepe Mahallesi muhtarı olan amca kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

Aramaların 19. Gününde 8 Eylül’de acı haber geldi. Narin’in cansız bedeni çuval içinde ve daha önce defalarca aranan Eğertutmaz deresinde su altında bulundu. Çuvalın üstü taşlarla ve ağaç dallarıyla örülerek doğal bir görünüm verilmiş ve fark edilmesi engellenmişti.

Adli Tıp Kurumu’na götürülen Narin’in cenazesine otopsi işlemi yapıldı. Çürüme olduğu için ölüm zamanı ve şekli tam olarak belirlenemedi. İstanbul Adli Tıp Kurumu da devreye girdi.

4 savcı daha soruturma için görevlendirilirken Narin’in annesi, babası, 2 ağabeyi, 3 amcasının da içinde olduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Bu arada bir kişi itirafçı oldu. Sıva ustası olduğu öğrenilen Nevzat B.,  Salim Güran’ın narin’in cesedini saklaması için kendisine 200 bin TL teklif ettiğini söyledi.

Nevzat B., cesedi çuvala koyup Eğertutmaz Deresi’ne kendisinin bıraktığını itiraf etti. İtirafçıya, bölgede keşif de yaptırıldı.

Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor. Çapraz sorgu gözaltı sayısının fazla olması yüzünden devam ediyor. Bu yüzden, savcılıktan 1 günlük ek gözaltı süresi istendi. Talep üzerine, şüphelilerin gözaltı süresi 24 saat daha uzatıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa