Bakan Yerlikaya Narin için neden başsağlığı dilemedi?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin Güran'ın ölümü sonrası aileye neden başsağlığı dilemediğine dair açıklama yaptı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 12:03
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 12:40
Bakan Yerlikaya Narin için neden başsağlığı dilemedi?
O
Onur Çetinkaya Editör

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından Narin Güran’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yerlikaya, olayla ilgili soruşturmanın dört savcı tarafından kolluk kuvvetleri ile birlikte yürütüldüğünü ve sürecin hızla ilerlediğini belirtti.  Konuya ilişkin detayların Adalet Bakanlığı tarafından paylaşılacağını vurgulayan Yerlikaya, gözaltı sayısının artıp artmayacağının ise soruşturma sonucunda ortaya çıkacağını ifade etti.

Olayın nedenine dair kuvvetli bir şüphe olup olmadığı sorusuna yanıt verirken, soruşturmanın hızlı bir şekilde sonuçlanacağına inandığını ve 85 milyonun bu olaydan derin üzüntü duyduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da konuyu yakından takip ettiğini ve suçluların adalet önünde hesap vereceğini söylediğini aktardı.

"Fazla bir şey demeye gerek yok"

Aileye başsağlığı dilemediği yönündeki bir soruya ise, olayla ilgili yaptığı paylaşımda Narin Güran’a rahmet dilediğini ve başsağlığı mesajı verdiğini hatırlatarak, daha fazla bir açıklama yapmanın gerekli olmadığını ifade etti. Yerlikaya, insanlığın bu tür trajik olaylarla bir daha karşılaşmaması temennisinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Narin'den 19 gün sonra acı haber

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi, Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın 19 gün süren arama çalışmasının sonunda köyüne 1 buçuk  kilometre uzaklıktaki dere kıyısında bir çuvalın içerisinde cansız bedenine ulaşıldı.

Soruşturma kapsamında olayla ilgili aile üyelerinin de aralarında olduğu 24 kişi gözaltına alındı. Tüm Türkiye'yi yasa boğan küçük Narin, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla sonsuzluğa uğurlandı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa