Hapishanelerdeki kalabalık nedeniyle tahliye kararı

İngiltere ve Galler'de 1750 mahkum hapishanelerdeki aşırı kalabalığı azaltmak için erken tahliye edilecek.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 12:32
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 12:41
Hapishanelerdeki kalabalık nedeniyle tahliye kararı
O
Onur Çetinkaya Editör

İngiltere ve Galler'de cezaevlerindeki aşırı kalabalığı azaltmak amacıyla yaklaşık 1750 mahkumun erken tahliye edileceği duyuruldu. 

Bu plana göre, cinsel suçlar, ciddi şiddet, terörizm ve aile içi istismar suçlarından hüküm giymiş kişiler hariç, beş yıldan az ceza alan suçlular cezalarının yarısı yerine yüzde 40'ını tamamladıktan sonra serbest bırakılacak. 

Bu adım, cezaevlerinde kapasite sorunu yaşayan İngiltere'nin, doluluğu hafifletmek için aldığı bir önlem olarak değerlendiriliyor.

Ancak Cezaevleri Başmüfettişi Charlie Taylor, bu erken tahliyelerin "riskli" olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Taylor, topluluklara bazı riskler getireceğini ve denetimli serbestlik hizmetleri üzerindeki baskıyı artıracağını belirtti. Ayrıca, gelecek ay 2 bin kişinin daha tahliye edilmesinin planlandığını söyledi.

İngiltere'nin hapishanelerdeki doluluk oranının ciddi boyutlara ulaşmasıyla, Estonya'da bir cezaevi kiralayabileceği de gündeme geldi. 

İngiltere ve Galler'deki mahkum sayısı 1991'de 40 bin civarındayken, geçtiğimiz hafta 88 bin 521'e ulaşarak rekor seviyeye çıktı. Erkek hapishanelerinde ise geçen ay sadece 83 kişilik boş yer kalmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa