Çubuk'ta kadınlar tarhanayla gençlere eğitim desteği sağlıyor

Ankara'nın Çubuk ilçesinde kadınlar, yaptıkları tarhanadan elde ettikleri gelirle, gençlerin eğitimlerine katkı sağlıyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 14:07
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 14:25
Çubuk'ta kadınlar tarhanayla gençlere eğitim desteği sağlıyor
AA
Kaynak AA

Çubuklu kadınlar tarhana yaparak öğrencilere destek oluyor

Ankara'nın Çubuk ilçesinde kadınlar, geleneksel tarhana üretiminden elde ettikleri gelirle üniversite öğrencilerine burs sağlıyor. Bu dayanışma örneği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden tarhana yapımıyla hayata geçiriliyor.

Tarhana üretimi imece usulüyle yapılıyor

Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği'ne bağlı gönüllü kadınlar, imece usulüyle tarhana üretiyor. Domates, kırmızıbiber, soğan, yumurta, nohut, nane, tuz, un ve yoğurtla hazırlanan hamur, teknelerde 3 hafta bekletildikten sonra küçük parçalara ayrılarak çarşaflara serilip kurutuluyor.

400 liraya satılan tarhanalar öğrencilere burs oluyor

Tamamen doğal yöntemlerle üretilen tarhana, kuruduktan sonra ufalanarak satışa hazırlanıyor. Kilogramı 400 liradan satışa sunulan bu ürünlerden elde edilen gelir, üniversite öğrencilerine burs olarak aktarılıyor.

Gönüllü kadınların çabası takdir topluyor

Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Erkan, tarhananın doğal ve sağlıklı bir ürün olduğunu vurguluyor. “Tamamen eğitime destek amacıyla bir araya geliyoruz ve tüm geliri öğrencilerimize burs olarak kullanıyoruz” diyen Erkan, kadınların bu işte gönüllü olarak çalıştığını belirtiyor.

Çubuk’un yöresel tarhanasıyla öğrencilere katkı sağlanıyor

Erkan, ilçenin yöresel un tarhanasının özellikle ağustos sonu ve eylül başında yapıldığını ifade ederek, “Tarhanalarımızı üretiyor, satıyoruz ve bu sayede öğrencilere burs veriyoruz. Her gün 10-15 kişi gönüllü olarak gelip bize destek oluyor” dedi.

10 yıldır eğitime destek veriyorlar

Perihan Reçber, yaklaşık 10 yıldır bu gönüllü faaliyetlerde yer aldığını ve çeşitli ürünler ürettiklerini anlattı. “Tarhana, gözleme, erişte, mantı, bazlama yapıyoruz ve haftanın 7 günü gönüllü çalışıyoruz” diyen Reçber, kadınların eğitime verdiği desteğin büyüklüğüne dikkat çekti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa