Erdoğan'dan Özel'e Dilruba Kayserilioğlu tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dilruba Kayserilioğlu’nun protokolde ağırlanması üzerinden CHP ve Özgür Özel'e tepki gösterdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 14:41
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 16:02
Erdoğan'dan Özel'e Dilruba Kayserilioğlu tepkisi
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda muhalefete yönelik sert eleştirilerde bulundu. 

Erdoğan, muhalefetin yönettiği şehirlerdeki yönetim sorunlarına dikkat çekerek, çevre kirliliği ve kayırmacılık gibi konularda muhalefetin başarısız olduğunu ifade etti. İzmir Körfezi'nde kirlilik sebebiyle balıkların nefes alamadığını söyleyen Erdoğan, muhalefetin halkın karşısına koyabilecek somut bir hizmetinin olmadığını savundu.

CHP’ye Protokol Tepkisi

Erdoğan, CHP’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda İzmir’de yaptığı protokol düzenlemesini eleştirerek, millete ve halkın iradesine hakaret eden bir kişiyi onur konuğu olarak ağırladıklarını belirtti. 

"Özel'in millete özür borcu var"

Bir sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan, ardından serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu’nun protokolde ağırlanması üzerinden CHP’ye tepki gösteren Erdoğan,  CHP'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partiye yakışmadığını ve halkın iradesine saygısızlık olarak nitelendirdi. CHP lideri Özgür Özel'in bu durumdan dolayı millete bir özür borcu olduğunu ifade etti.

Erdoğan, bu olayın Türk siyaseti ve demokrasisine yakışmadığını, milletin iradesine hakaret edenleri affetmeyeceğini söyledi. Türk demokrasisi adına bu tür görüntülerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

İç siyasette birlik ve sağduyu çağrısı yapan Erdoğan, tüm siyasi partilerin sorumlu davranması gerektiğini belirtti. AK Parti kadrolarının bu anlayışla hareket ettiğini ve muhalefetten de aynı yaklaşımı beklediklerini ifade etti.

"Gündemde sadece enflasyon var"

Erdoğan, Türkiye'nin gerçek gündeminin enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmek ve hayat pahalılığıyla mücadele etmek olduğunu belirterek, bu konulara odaklanacaklarını söyledi. 14-28 Mayıs seçimlerinde milletin verdiği iradenin net olduğunu ve bu iradenin karşısında durmanın boş bir uğraş olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa