Tolga Turgut'tan Fatih Ünal'la ilgili iddia!

Tolga Turgut, Fatih Ünal'ın yaptığı arabuluculuk davalarının faturasını Keçiören Belediyesine kestiğini iddia etti. Turgut, istifa göndermesinde bulundu.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 14:43
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 17:01
Tolga Turgut'tan Fatih Ünal'la ilgili iddia!
Ecem Çetin Editör

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Eylül Ayı Meclis Toplantısının 1. birleşimi dün gerçekleştirildi. 

Söz alarak kürsüye çıkan Keçiören Meclis Üyesi Tolga Turgut, AK Parti Keçiören ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, AK Parti Grup Sözcüsü Fatih Ünal'la ilgili bir takım iddialarda bulundu. 

Tolga Turgut, Fatih Ünal'ın arabuluculuk yaptığı davaların faturalarını Keçiören Belediyesine kestiğini iddia etti. 

İstifa imasında bulunan Turgut, "Nihat Bey'den de grubuyla ilgili bakalım Fatih Bey'in istifasını alıyor mu almıyor mu tekrar seyredelim." ifadelerini kullandı. 

"Burada bir soygun var"

Tolga Turgut, şu ifadeleri kullandı;

"Sabri Bey'le beraber Fatih Bey'in ortak bir avukatlık firması var. Bu elimizdeki SGK dökümleri yapılan ödemeler hepsi buradadır. Burada bir soygun var. Şimdi Keçiören halkına ve Ankara halkına bu soygunu anlatıyorum. Keçiören meclis üyesi Fatih Bey, Keçiören'deki ara buluculuk davalarını bir ortağı dava açıyor, bir belediye meclis üyesi aynı zamanda dönemin grup başkanvekili kendisi o davaya ara buluculuk edip Keçiören Belediyesine faturalar kesiyor. Bir belediye meclis üyesinin kendi bulunduğu belediyeye kestiği faturalar bizi izleyen Ankaralı hemşerilerimize yakından da gösterebiliriz. Kendi adına ve ortakları adına kesilen makbuzları ben birazdan AK Parti'nin grup başkanvekiline bırakacağım. Şimdi buradaki problem şu. 

"Meclis üyesi iken burada suç işlenmiştir"

Siz buraya çıktınız, bir cümle ettiniz. Aynen iade ediyorum size camdan evin varsa komşunun camına taş atmayacaksın. Tekrarlıyorum camdan evin varsa ki diğer gruptaki üyeleri tenzih ediyorum yanınızda oturan arkadaş camdan o yüzden kimsenin camına da taş atmayacak. Kendi adına kestirdiği makbuzlar kendi adına kestirdiği faturalar bunların hesabını geçtiğimiz hafta burada Nihat Bey burada söylüyordu. Diyordu ki bunun karşılığında istifa edecek misiniz? Şimdi buradan size soruyorum. Bunun karşılığında grubunuzda bu konuyla ilgili ne yapacaksınız? Keçiören Gıda AŞ şirketi hem meclis üyesi hem belediyeye fatura kesiyor. Bir ortağı dava açıyor, kendisi ara buluculuk yapıyor. Şimdi bu nüfus ticareti değil midir sayın başkan? Bunlara cevap istiyoruz. Burada Adalet ve Kalkınma Partisi herhangi bir problem olduğunda bizim böyle bir arkadaşımız olsa şöyle yaparız. Böyle yaparız. E buyurun yapın. Elinizi bağlayan mı var? Buyurun yapın Nihat Bey. Fatih beyle yapılan ara buluculuk sözleşmeleri mevcut. Kendisi belediye meclis üyesi iken burada suç işlenmiştir. Suç sizden olunca başka başkasından olunca başka işlemesin Nihat Bey. Nihat Bey'den de grubuyla ilgili bakalım Fatih Bey'in istifasını alıyor mu almıyor mu tekrar seyredelim."



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa