Tartıştığı arkadaşını öldürüp kendini de bacağından yaraladı

İstanbul'da arkadaşı Burak Sadri Irıklı'yı silahla vuran Tugay Sarıoğlu, ölene kadar başında bekledi ve yardım çağırmak isteyenleri tehdit etti.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 14:49
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 15:19
Tartıştığı arkadaşını öldürüp kendini de bacağından yaraladı
BY
Barış Yılmaz Editör

Bahçelievler'de meydana gelen trajik olayda, Burak Sadri Irıklı, sevgilisiyle birlikte cadde üzerinde yürürken arkadaşı Turgay Sarıoğlu tarafından silahla vurularak hayatını kaybetti.

İddiaya göre, Sarıoğlu Irıklı’yı vurduktan sonra başında bekleyerek, sağlık ekiplerini aramaya çalışan vatandaşları tehdit etti. 

Olayın ardından Sarıoğlu, kendi bacağına ateş ederek yaralandı ve çevredeki kişilere silah zoruyla yardım çağrısında bulundu. Bu anlar, bir cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Olay, gece saat 01.30 sıralarında Şirinevler Mahallesi Mahmutbey Caddesi'nde yaşandı. 

Silahla vurdu, ölene kadar başında bekledi

Burak Sadri Irıklı, sevgilisiyle yürürken karşılaştığı arkadaşı Turgay Sarıoğlu ile bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede büyüyerek şiddetli bir kavgaya dönüştü. Sarıoğlu, silahını çekerek Irıklı'ya ateş etti. Olayın ardından Sarıoğlu, Irıklı’nın başında bekleyip, çevredeki kişilere müdahale etmemeleri yönünde tehditler savurdu. 

Sağlık ekiplerini aramaya çalışan kişileri “ambulans çağırırsanız sizi de öldürürüm” diyerek korkuttu.

Kendi bacağına ateş etmiş

Olay sırasında kendi bacağına ateş eden Sarıoğlu, yaralandıktan sonra cadde üzerinde trafiği durdurarak çevredeki insanlardan yardım talep etti. Bu anlar, olay yerinde bulunan bir kişinin cep telefonuyla kaydedildi. Görgü tanıkları, Sarıoğlu’nun silahını kullanarak araçları durdurmaya çalıştığını ve etrafa tehditler savurduğunu aktardı.

Irıklı olay yerinde yaşamını yitirdi

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Burak Sadri Irıklı'nın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralanan Turgay Sarıoğlu ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatırken, her iki tarafın da geçmişte suç kayıtlarının bulunduğu öğrenildi.

Ambulans çağıranları tehdit etmiş

Olay sırasında çevrede bulunan görgü tanıkları, yaşananları dehşet içinde izlediklerini ifade etti. Tanıklardan Bayram Bulut, “Çıkarmış silahı, vatandaşı öldürmüş. Sonra da ambulans çağırmaya çalışanları tehdit etmiş. Kendini de vurmuş" dedi.

Diğer bir tanık olan Ali Osman Karatay ise “Gece bağrışmalarla uyandım. Adam sokağın başında yerde yatıyordu, ölmüştü. Arkadaşı öldürmüş ve silahla araçları durdurmaya çalıştı. Polis araçları gelip kalabalığı dağıttı” diyerek olayı anlattı.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa