Narin'in biyolojik babası DNA analiziyle belirlendi

Narin Güran cinayetinde yasak aşk iddiaları ve “Narin’in babası kim?” DNA analiziyle açıklığa kavuştu.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 14:58
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 16:41
Narin'in biyolojik babası DNA analiziyle belirlendi
BY
Barış Yılmaz Editör

8 yaşındaki Narin Güran 21 Ağustos’ta Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Kur’an kursundan çıktıktan sonra evine gitmek üzere arkadaşlarından ayrıldı.

Ancak ailesi eve dönmediği gerekçesiyle kayıp ihbarında bulundu.

Olay medyaya yansıdı. Bir anda kayıp Narin manşetlere çıktı. Devlet, Narin’i bulmak için tüm imkanlarını seferber etti.

Her gölete her dereye her kapalı alana bakıldı. Kameralar incelendi, olay saatinde bölgeden geçen tüm araç sürücülerinin bilgisine başvuruldu.

İz sürücü köpekler, dronlar, yer altını görüntüleyen son teknoloji sistemler kullanıldı.

Narin’e tam 19 gün ulaşılamadı.

Bu süreçte önce kolunda ısırık izi belirlenen ağabeyi gözaltına alındı. Adli Tıp, diş izlerinin Narin’e ait olup olmadığını belirleyemedi.

Daha sonra, gözler Narin’in kaybolduğu saatlerde telefonunu kapattığı ve köyden bir süre ayrıldığı anlaşılan amcasına çevrildi. Amca Salim Güran, gözaltına alındı. Hemen arkasından kasten öldürme suçlamasıyla tutuklandı. Ortada halen bir ceset yoktu.

O arada, amca ile Narin’in annesi arasında yasak aşk iddiaları ortaya atıldı. Narin’in böyle bir olaya tanıklık etmiş olabileceği ve bu yüzden öldürülebileceği değerlendirmeleri yapıldı.

Bu soruya, soruşturmayı yürütenler de yanıt aradı.

Narin’in biyolojik babası iddialar üzerine tüm Türkiye’de merak konusu oldu. O süreçte, 19. Günde daha önce de aranan Eğertutmaz deresinde Narin’in cansız bedeni bulundu. Çuval içinde suya bırakılan cesedin üstü bulunmaması için taş ve dallarla örtülmüştü.

Narin’in cansız bedeninin bulunması sonrası kayıp dosyası cinayet soruşturmasına dönüştü. Bir de itirafçı ortaya çıktı. Narin'in cesedini gizlemesi karşılığında amcasının 200 bin TL teklif ettiğini söyledi.

Hemen ardından Narin’in annesi, babası, ağabeyleri ve amcalarının da içinde bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Çapraz sorgu halen devam ediyor. Şüpheli sayısının çokluğu sebebiyle gözaltılar 24 saat süreyle uzatıldı.

Biyolojik ailesinin tespiti için yapılan DNA testlerinin sonucu da çıktı. Narin’in amcasının babası olabileceği ihtimali DNA raporuyla çürütüldü. Narin biyolojik babası bilin kendi babası yani Arif Güran çıktı.

Öte yandan, Narin’in anne ve babasının henüz sorguya alınmadığı öğrenildi. Sorgu sırasında şüphelilere daha önce düşme sonucu öldüğü söylenen ablanın da sorulacağı ifade edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa