Blinken'dan "Ayşenur Ezgi Eygi" açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail güvenlik güçleri tarafından öldürülmesinin kabul edilemeyeceği açıklamasında bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 15:57
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 16:38
Blinken'dan ''Ayşenur Ezgi Eygi'' açıklaması
AA
Kaynak AA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ayşenur Ezgi Eygi'nin Filistinlilere karşı aşırı güç kullanan İsrail güvenlik güçleri tarafından öldürülen ikinci Amerikan vatandaşı olduğu ve bunun kabul edilemeyeceği açıklamasında bulundu.

Blinken'dan İsrail'e sert eleştiri: "Eygi'nin ölümü sebepsiz ve haksız"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Amerikalı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrail askerlerince öldürülmesini kınayarak, olayın "sebepsiz ve haksız" olduğunu söyledi. Blinken, İsrail ordusunun Filistinlilere karşı aşırı güç kullandığını vurguladı.

Blinken, Londra'da açıklamalarda bulundu

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile Londra'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Blinken, İsrail askerlerinin Batı Şeria'da Amerikalı Türk vatandaşı Eygi’yi öldürmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

İsrail ordusuna angajman kuralları eleştirisi

Blinken, İsrail güvenlik güçlerinin Batı Şeria'daki faaliyetlerinde angajman kurallarının değişmesi gerektiğini belirterek, Filistinlilere karşı aşırı güç kullanımının son bulması gerektiğini kaydetti. Ayrıca, ABD vatandaşı olan ikinci bir kişinin de İsrail askerleri tarafından öldürüldüğünü hatırlattı.

Eygi’nin öldürülmesi bağımsız soruşturma talebi doğurdu

Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül’de Batı Şeria’nın Beyta beldesinde bir gösteri sırasında İsrail keskin nişancısı tarafından vurularak hayatını kaybetti. Eygi'nin ailesi, ABD yönetiminden bağımsız bir soruşturma talep etti.

ABD, İran’a yönelik yaptırımları artıracak

Blinken, İran’ın Rusya’ya balistik füze sağlamasının ardından Washington’un Tahran’a yönelik yaptırımları derinleştireceğini açıkladı. ABD, ilerleyen saatlerde İran Air’e yönelik ek yaptırımlar açıklayacak.

Balistik füzeler Ukrayna’da kullanılabilir

Blinken, İran’ın Rusya’ya sağladığı balistik füzelerin yakında Ukrayna’da kullanılabileceği uyarısında bulundu. Sevkiyatın Rusya’ya ulaştığını ve birkaç hafta içinde Ukrayna’ya karşı kullanılmasının muhtemel olduğunu belirtti.

İngiltere ve ABD’den ortak Kiev ziyareti

İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy, bu hafta ABD'li mevkidaşı Blinken ile birlikte Ukrayna’nın başkenti Kiev’e ortak bir ziyarette bulunacaklarını açıkladı. Lammy, iki ülkenin Ukrayna'ya olan bağlılığını göstermek için bu ziyaretin önemli olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa