İzmir Körfezi'nde balık ölümleri devam ediyor

İzmir Körfezi'nde aşırı kirlilik, kötü renk değişimi, mide bulandırıcı koku ve balık ölümleri devam ediyor. Kıyılar ölü balıklarla doldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 16:21
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 16:36
İzmir Körfezi'nde balık ölümleri devam ediyor
AA
Kaynak AA

İzmir Körfezi'nde balık ölümleri durmuyor

İzmir Körfezi'nde kirlilik, renk değişimi, kötü koku ve balık ölümleri sürüyor. Özellikle Bayraklı ilçesine bağlı Turan Mahallesi kıyılarında çok sayıda ölü balık görüldü.

Atıksu arıtma tesislerinden kirli su deşarjı

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğüne bağlı Çiğli Kentsel Atıksu Arıtma Tesisi ile Güneybatı Atıksu Arıtma Tesislerinin, çevre mevzuatında belirtilen sınırların üzerinde kirli suları İzmir Körfezi'ne deşarj ettiği tespit edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesine para cezası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, körfezdeki kirlilik ve balık ölümleri nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesine 1 milyon 858 bin 610 lira para cezası uyguladı. Ayrıca sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Bakanlık inceleme başlattı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İzmir Körfezi'nde yaşanan kirlilik üzerine mobil su ve atık su laboratuvarlarının bölgeye sevk edildiği ve incelemelerin başlatıldığı duyuruldu.

Numune analiz sonuçları kirliği ortaya koydu

Körfez'e dökülen derelerden ve arıtma tesislerinin çıkışlarından alınan numunelerin analiz sonuçlarına göre, İzmir Körfezi'ne kirli su deşarj edildiği belirlendi.

2872 sayılı Çevre Kanunu'na göre ceza

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında idari ceza kesildiği, ayrıca hukuki sürecin de başlatıldığı açıklandı.

Deniz suyunun renginde değişim

Dün, İzmir Körfezi'nde deniz suyunun yeşil ve kahverengiye döndüğü ve Karşıyaka ilçesi Aksoy Mahallesi civarında çok sayıda ölü balığın su yüzeyine çıktığı görüldü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa