CHP'li Murat Emir'den TBMM'ye 'Narin' çağrısı

CHP Grup başkanvekili Murat Emir, “öldürülen çocuklarımız, namus cinayetine kurban giden kadınlarımız için Meclis araştırılması yapılmak zorundadır.” dedi.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 16:55
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 16:55
CHP'li Murat Emir'den TBMM'ye 'Narin' çağrısı
BY
Barış Yılmaz Editör

Murat Emir TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Narin Güran cinayetine ilişkin değerlendirme yaparken, Türkiye’de şiddet kültürünün yaygınlaştığını ve her yıl yüzlerce çocuğun şiddet olaylarının mağduru olduğunu söyledi.

CHP olarak Narin cinayeti bağlamında Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulması önerisinde bulundu.

“Öldürülen çocuklar için Meclis Araştırması açılsın”

Soruşturulmakta olan bir konu hakkından Meclis Araştırma Komisyonu kurulamayacağına da işaret eden Emir, “ama öldürülen çocuklarımız için namus cinayetine kurban giden kadınlarımız için ve üzeri örtülen böylesine cinayetler için Meclis araştırılması yapılmak zorundadır” dedi.

Murat Emir, çocukların katledilmesinin arkasındaki nedenlerin ve bu cinayetlerin nasıl önlenebileceğinin Meclis’te konuşulması gerektiğini ifade etti.

“Resmi Gazete hepimizi bağlar”

CHP’li Murat Emir, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay kararının Genel Kurul'da okunması talebiyle 10 Eylül'de TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantıya çağırdıklarını, ancak TBMM Başkanlığı'nın bu talebi reddettiğini de anımsattı.

Meclis Başkanı’nın, İçtüzük'ten kaynaklanmayan bir hak kullandığını belirten Emir,”Haksızdır, yanlış bir işe girişmiştir ve Can Atalay'ın şu anda cezaevinde bulunmasında sorumluluk payı vardır” dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa