Imperial Tobacco grubuna zam geldi

Sigara fiyatlarına peş peşe gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Imperial Tobacco sigara grubuna zam geldi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 16:58
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 17:14
Imperial Tobacco grubuna zam geldi
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye'de en çok tütün ve alkol ürünlerine zam geliyor.

Türkiye'de enflasyonla mücadele sürerken bir yandan da zam haberleri adeta yağmur gibi yağıyor. 

Özellikle artan ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) oranlarının fiyatlara yansımasıyla birlikte, sigara fiyatları sürekli artmaya devam ediyor. Ağustos ayında gelen zammın ardından, eylül ayında da sigara fiyatlarına yeni bir zam daha eklendi.

Sigaraya gelen zamlarda ÖTV oranlarının artışı önemli bir faktör olarak öne çıkarken hükümetin vergi politikalarındaki değişiklikler, özellikle tütün ve alkol ürünlerine yansıtılan ÖTV oranlarının yükselmesiyle sonuçlanıyor. Bu durum, sigara fiyatlarının her geçen gün daha da artmasına neden oluyor.

İlk olarak Philip Morris sigara grubuna gelen zamla birlikte, en ucuz sigara 72 liraya En pahalı sigara da 81 liraya oldu. Sigaraya zam sonrası JTI grubunun en ucuz sigara fiyatı 67 liraya yükseldi. 

Philip Morris'i JTI sigara grubu takip etti. JTI gruplarına gelen zam haberleri sonrası BAT grubuna da zam geldiğini açıkladı. British American Tobacco sigara grubunun en pahalı sigarası 89 lira, en ucuz sigarası ise 68 lira oldu.

BAT grubunun en çok tercih edilen sigaralarından olan birinin fiyatı 82 lira olurken en ucuz sigarası ise 71 lira oldu. Tütün gruplarına zamların ardı arkası kesilmedi. 

Philip Morris, JTİ ve BAT gruplarına gelen zammın ardından Imperial Tobacco sigara grubuna da zam geldi. Gruptaki en düşük sigara fiyatı 65, en yüksek sigara fiyatı 80 lira  oldu. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa