Tamer Karadağlı'dan Veli Gündüz Şahin'e ziyaret!

Tamer Karadağlı, Veli Gündüz Şahin'i makamında ziyaret etti. Karadağlı ve Şahin'in gündeminde Mamak Kültür Merkezi vardı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 17:22
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 18:11
Tamer Karadağlı'dan Veli Gündüz Şahin'e ziyaret!
Ecem Çetin Editör

Çocuklar Duymasın dizisindeki Haluk karakteriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Tamer Karadağlı, geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayımlanan  atama kararıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne getirildi.

Görevine devam eden Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, bugün Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'e bir ziyarette bulundu.

Veli Gündüz Şahin'in makamında gerçekleştirilen görüşmede Musiki Muallim Mektebi masaya yatırıldı. 

Karadağlı, 1924 yılında açılan ve pek çok önemli sanatçının yetiştiği Devlet Konservatuvarı'nın, geçmişte düğün salonu olarak kullanılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Mamak Kültür Merkezi olarak bilinen bu tarihi binanın, Çetin Tekindor, Cihan Ünal, Cüneyt Gökçer gibi usta sanatçıların yetişmesinde önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Karadağlı, binanın sanatın hizmetine uygun şekilde restore edilmesi gerektiğini vurguladı. Her köşesinde sanatçıların anıları bulunan bu yapı için Karadağlı, kültürel mirasın korunmasının önemine işaret etti.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin ise Mamak Kültür Merkezi (MKM) için “sanatın ateşlendiği yer” ifadesini kullanarak, bu tarihi yapının kültürel dokusunun ve ruhunun korunduğunu belirtti. Şahin, binanın sanatın ve kültürün yaşatılması adına gerekli hassasiyetin gösterildiğini vurguladı. Belediye olarak bu değerli yapının korunmasına yönelik her türlü çabanın sarf edildiğini belirten Şahin, sanatın bu mekânda daha da canlanması için çalıştıklarını söyledi.

"Size bir telefon kadar yakınız"

Ziyarette sözlerine devam eden Tamer Karadağlı, Mamak’taki konservatuvar binasının Cumhuriyet tarihinin önemli mimari eserlerinden biri olduğuna değinerek, bu yapının Devlet Tiyatroları için büyük bir değer taşıdığını ifade etti. Tarihi binanın asıl amacına uygun şekilde tekrar sanata kazandırılmasının, sadece sanata değil, aynı zamanda Ankara’ya da büyük katkılar sağlayacağını belirten Karadağlı, Devlet Tiyatroları olarak bu süreçte her türlü desteği vereceklerini söyledi. Karadağlı, “Size bir telefon kadar yakınız” diyerek, belediyenin desteğinin önemine dikkat çekti

Başkan Veli Gündüz Şahin de Devlet Tiyatroları için belediyenin mevcut imkânları doğrultusunda ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. 

Kültür Bakanlığının mülkiyetinde olan ancak Mamak Belediyesinin kullanımına verilen Musiki Muallim Mektebi binasını düğün salonuna çevirdiği iddia edilmişti. Mamak Belediyesi o iddialara yanıt verdi. Belediye, Musiki Muallim Mektebi’nde düğün salonu gibi tarihi yapının aslına zarar verecek bir yapının yapılmasının söz konusu dahi olmadığını aktardı. Mamak Belediyesi, mektebin iç avlusunda bulunan havuz alanının kültürel söyleşiler, tiyatro oyunlarının perde arası dinlenme alanı, edebiyat toplantıları ve merkez bünyesinde düzenlenen nikâh törenlerinin ardından fotoğraf çekimleri için yeniden düzenlendiğini ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa