Adalet Bakanı Tunç'tan Narin soruşturmasında gizlilik kararı uyarısı

Adaler Bakanı Yılmaz Tunç, Narin cinayetiyle ilgili "soruşturma evresindeki işlemlerin gizli olduğu unutulmamalıdır" uyarısında bulundu.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 17:27
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 18:05
Adalet Bakanı Tunç'tan Narin soruşturmasında gizlilik kararı uyarısı
BY
Barış Yılmaz Editör

Diyarbakır'ın bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta Kur'an Kurşu çıkışında kaybolan 8 yaşındaki narin Güran'dan bir daha haber alınamadı.

Kayıp Narin'in canısz bedeni tam 19 gün sonra Eğerturmaz Deresinde bir çuval içinde bulundu.

Kayıp soruşturması cinayet soruşturmasına dönerken aile üyelerinin de aralarında olduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Amca Salim Güran daha önce kasten öldürme suçlamasıyla tutuklanmıştı. Tavşantepe muhtarı olan amcanın, Narin'in cesedini saklaması için 200 bin TL teklif ettiğini jandarmaya açıklayan itirafçı da sorgusu sonrası adliyeye sevkedildi. Gözaltı süreleri de 24 saat uzatıldı.

Bu arada, adli tıptan gelen ilk bulgular da medyaya yansıdı.

Küçük narin'in cinsel saldırıya uğramadığı ve ilk bulgulara göre boğularak öldürüldüğü iddia edildi. Narin'in biyolojik babasının da bilinen babası olduğu DNA analiziyle ortaya çıktı.

Bu arada Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaparken uyarıda da bulundu.

Narin ile ilgili soruşturmanın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü ve titizlikle yürütüldüğünü belirten Bakan Tunç, gözaltında bulunan şüphelilerin ifade alma işlemlerinin sürdüğünü anımsattı.

Bakan Tunç, Narin'in ölümüne sebep olan ya da olanların bulunması için  tüm delil ve bulguların, büyük bir dikkat ve hassasiyetle incelendiğinin altını çizdi. 

"Soruşturmanın selameti için CMK’nın 157. maddesi uyarınca soruşturma evresindeki işlemlerin gizli olduğu unutulmamalıdır" diyen Tunç, soruşturma süreciyle ilgili bilgileri, resmi makamların açık ve şeffaf biçimde paylaşmaya devam edeceğini söyledi.

Bakan Tunç, bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında soruşturmanın gizliliğine zarar verecek dezenformasyon içeren ifadelere yer verildiği uyarısında da bulundu.

Soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi ve gerçeğin ortaya çıkarılması için herkesi hassas davranmaya çağıran Tunç, "Kimsenin şüphesi olmasın! Narin evladımızı canice katledenler, adalet önüne çıkarılacak ve hesap vermeleri sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa