İsrail'in gözü Lübnan'da! 'Kara saldırısı' başlayabilir mesajı

İsrailli Bakan Gallant, İsrail ordusunun Gazze'deki operasyonlarında hedeflerine ulaşmaya yaklaştığını belirterek gözlerini Lübnan'a diktiğini söyledi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 18:08
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 18:31
İsrail'in gözü Lübnan'da! 'Kara saldırısı' başlayabilir mesajı
Kübra Şenal Editör

İşgalci İsrail, 11 aydır Gazze'deki soykırımıyla beraber sistematik bir şekilde Lübnan'da saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Gazze Şeridi'nde 40 bini aşkın sivil katleden İsrail, katliam hedeflerine Lübnan'ı da ekledi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan'a yönelik olası bir müdahaleye hazırlık sinyali verdi. Gallant, son dönemde sıkça dile getirdiği "Lübnan'a odaklanma" konusunu yeniden gündeme taşıdı.

Lübnan sınırında gerilim tırmanıyor

İsrail ordusu ile Lübnan'daki Hizbullah güçleri arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren karşılıklı çatışmalar devam ediyor. The Times of Israel gazetesinin haberine göre, Savunma Bakanı Gallant, Lübnan'a yönelik olası kara saldırısına hazırlık amacıyla düzenlenen bir tatbikat sırasında açıklamalarda bulundu.

Gallant, Gazze Şeridi'ndeki operasyonların son aşamasına gelindiğini vurgulayarak, "Ağırlık merkezimizin kuzeye, yani Lübnan'a kaydığını görüyoruz. Gazze'deki görevlerimizi tamamlamak üzereyiz, ancak burada çözülmemiş bir meselemiz var: Güvenlik durumunu kalıcı olarak değiştirmek ve bölge sakinlerini evlerine döndürmek." dedi.

İsrail'den Lübnan'a yönelik olası kara saldırısı

Gallant, Lübnan sınırında bulunan birliklere Gazze'deki talimatları vereceğini ve bu birliklerin Lübnan'a olası bir kara harekatına yönelik hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı. "Lübnan'a yönelik bir kara saldırısı için tüm yönleriyle savaş düzenine ilişkin eğitimlerimizi tamamlıyoruz." ifadelerini kullanan Gallant, olası bir harekatın sinyalini verdi.

Savunma Bakanı, 17 Temmuz'da yaptığı bir açıklamada da Lübnan Hizbullahı ile savaşın eşiğine geldiklerini belirtmiş ve "İsrail'in odağı bir anda kuzeye kayabilir." demişti.

435 Hizbullah mensubu hayatını kaybetti

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalar ve karşılıklı saldırılarda, Hizbullah'a mensup 435 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Bu süreçte iki taraf arasındaki gerilim, bölgesel güvenlik dengeleri açısından kritik bir seviyeye ulaşmış durumda.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa