Aşkına karşılık alamayınca işlediği cinayeti soğukkanlılıkla anlattı

Manisa'da aşkına karşılık vermeyen mesai arkadaşı Gül Demir'i yaraladı, diğer çalışan Sultan Zencirci'yi öldüren Farhat Kuru, planını mahkemede anlattı.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 18:21
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 18:23
Aşkına karşılık alamayınca işlediği cinayeti soğukkanlılıkla anlattı
BY
Barış Yılmaz Editör

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde çalıştığı pizza dükkanına motosikletiyle 

30 Temmuz 2023 tarihinde, Muradiye Mahallesi, İstasyon Caddesi'ndeki bir pizzacıda kadın cinayeti işlendi.

Aşkına karşılık alamayan Ferhat Kuru, 2 kadın mesai arkadaşına kurşun yağdırdı.

Ferhat Kuru, saat 13.30 sıralarında motosikletiyle  çalıştığı pizzacıya geldi.

Yanındaki ruhsatsız tabancayı çıkaran Kuru, silahındaki 5 mermiden 3’ünü iş yeri çalışanlarından Sultan Zencirci ‘ye (27)  2’sini de Gül Demir'e (45) sıktı. İki kadın da kanlar içinde yere yığıldı. 

Mermisi bitince Gül Demir'i bıçaklamaya çalışan Kuru’yu personel engelledi.

 Ferhat Kuru, diğer çalışanların araya girmesi sonrası kaçarken ihbar üzerine gelen sağlık ekibi Sultan Zencirci'nin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Gül Demir ise ilk müdahalesinden sonra ağır yaralı olarak ilçedeki özel bir hastanede tedavi altına alındı.  Uzun süre yoğun bakımda kalan Demir, tedavisinin ardından taburcu edildi. 

Polis tarafından yakalanan Ferhat Kuru, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Soruşturma sonunda Ferhat Kuru hakkında 'Kadına karşı tasarlayarak kasten öldürme', 'Kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'Ruhsatsız silah temin etme ve bulundurma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle düzenlenen iddianame kabul edildi.

Davanın ilk duruşması, Manisa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

'Gül'ün şah damarını kesmeyi düşündüm'

Ferhat Kuru, ifadesinde , aynı restoranda çalıştığı Gül Demir ile gönül ilişkisinin bulunduğunu iddia etti.

Sultan Zencirci'nin kendisine iftira atarak Demir ile aralarının bozulmasına neden olduğunu, öne süren Kuru, olay günü Gül Demir ve Sultan Zencirci ile yüzleşmek istediğini belirtti.

Ferhat Kuru, cinayeti planladığını da itiraf etti.

Söylediklerine inanmadıkları takdirde onları da kendisini de öldürmeye karar verdiğini dile getiren Kuru, yanına silah ve bıçak aldığını söyledi.

 Kuru, silahtaki 5 mermiden 4'ünü onlara, birini kendine ayırdığını anlattı. 

Dükkana girdiğimde dış kapıyı kapatıp kasadaki çalışana 'Neredeler?' diye sorduğunu ve alt kata indiğini ifade eden Kuru, konuşmak istediğini söyleyince  Sultan Zencirci’nin saldırgan halde geldiğini öne sürdü.

Önce Zencirci daha sonra Demir’e ateş ettiğini aktaran Kuru, Gül'ün şah damarını kesmeyi düşündüğünü ama yapmadığını kaydetti.

Kuru, kendisini öldürmek için ayırdığı son kurşunu da sıkıp dışarı çıktığını, intihar edecek yer aradığını ama bulamadığını belirtti.

'Şah damarımı kesmeye çalıştı'

Gül Demir ise sanık Ferhat Kuru'nun iddialarının aksine aralarında herhangi bir gönül ilişkisi olmadığını söyledi.

Kurye olarak pizzacıda işe başlayan sanığın kendisine mesajlar attığını, bu nedenle sanığın telefonunu engellediğini belirten Demir, Kuru'nun kendisine aldığı çiçeği kabul etmediğini, doğum gününde gönderdiği hediyeyi de çöpe attığını ifade etti.

Gül Demir, Ferhat Kuru'nun silahlı saldırıdan yaklaşık bir hafta önce işletmede çalışan başka bir kişinin cep telefonuna, i 4 kurşun yer alan fotoğraflı bir tehdit mesajı attığını  anlattı.

Olay günü, sanığın kendisine 2 el ateş ettiğini, sonra da şah damarını kesmeye çalıştığını aktaran Demir,  “ben bileğinden tutunca yapamadı" dedi.

Demir'i mesaj ve aramalarla rahatsız ediyormuş

Mahkemede tanıklık yapan işletme çalışanı R.T. ise, Gül Demir ile sanık Ferhat Kuru arasında bir gönül ilişkisi olmadığını, sanığın mesaj ve aramalarıyla Demir’i sürekli rahatsız ettiğini bildirdi.

Gönül ilişkisi uydurma

Sultan Zencirci'nin ailesinin avukat Zehra Oyit ise sanığın yanıltıcı beyanlarla hayali bir gönül ilişkisi hikayesi uydurduğunu dile getirdi.

Avukat Oyit,  işletmede çalışan iki kadına da birliktelik teklif eden sanığın, her iki kadından da ret cevabı alınca planlayarak ve tasarlayarak suçu işlediğini kaydetti.

Duruşma, 24 Aralık'a ertelendi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa