Şiddete uğradığı iddia edilen Sıla bebek beyin kanaması geçirdi

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde ailesinin hastaneye götürdüğü Sıla Y.’nin (2) beyin kanaması teşhisiyle ameliyata alınırken vücudunda morluklar belirlendi.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 18:27
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 18:57
Şiddete uğradığı iddia edilen Sıla bebek beyin kanaması geçirdi
BY
Barış Yılmaz Editör

Anne B.Y., kızı Sıla Y’yi rahatsızlanınca 2 Ağustos’ta Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Doktorların muayenede bebeğin vücudundaki morlukları fark etmesi üzerine  annesi B.Y., bıraktıkları komşunun çocuğu düşürmesi sebebiyle yaralandığını söyledi. 

Muayenesi sonrası Sıla Y., annesiyle evine geri gitti. Ancak ailesi, geçen pazar akşamı Sıla Y.’yi bu kez baygın olarak Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Darp izleri ve morlukları gören doktorlar, olayı polise iletti.

Sıla Y., sağlık durumu ağır olduğu için Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne yönlendirildi.

Muayenede 2 yaşındaki bebeğin beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. Vücudunda fiziksel şiddete uğradığına yönelik bulgular görülen Sıla, acil ameliyat edildi.

Sıla, yaklaşık 2 saatlik ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alındı. Hayati tehlikesinin süren Sıla Y.'den alınan DNA örnekleri incelenmek üzere Tekirdağ Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Polis ekipleri de olayla ilgili inceleme başlattı. Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de devreye girdi. Anne B.Y., kızının komşularında televizyon ünitesinden düşerek yaralandığını iddia ederken ilk  inceleme sonrası ailenin diğer 5 yaşındaki kızı devlet korumasına alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, anne ve üvey baba hakkında suç duyurusunda da bulundu.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken gizlilik kararı aldı. Soruşturma kapsamında anne B.Y ile bir kişiyi daha polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından polis kıyafeti giydirilen anne B.Y.,  adliyeye sevk edildi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa