Fahrettin Altun: Teknolojinin zararlı yönlerini elimine etmeliyiz

Altun, dijital bağımlılık, ekran bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı gibi çağımızın öne çıkan sorunları için "Milletçe bertaraf etmeliyiz" dedi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 18:39
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 18:48
Fahrettin Altun: Teknolojinin zararlı yönlerini elimine etmeliyiz
Kübra Şenal Editör

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu Toplantısı'nın, bağımlılıkla mücadelede yeni adımlar atılmasına vesile olacağına inandığını belirtti.

Teknoloji ve dijital bağımlılıkla mücadele

Altun, dijital bağımlılık, ekran bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı gibi çağımızın öne çıkan sorunlarına değinerek, bu tür bağımlılıkların aşırı ve zararlı bir şekilde hayatımıza girdiğini ifade etti. İletişim Başkanlığı olarak ilgili kurumlarla birlikte, özellikle çocuklar ve gençleri dijital teknolojilerin zararlı etkilerinden koruma çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Altun'dan medyayı etkin kullanma vurgusu

Altun, bağımlılıkla mücadelede medyanın etkin kullanımının önemine dikkat çekerek, teknolojinin zarar verici yönlerini milletçe ortadan kaldırmanın gerektiğini vurguladı. Bu çerçevede, koruyucu ve önleyici eğitim çalışmalarına sivil toplum, özel sektör ve vatandaşların katılımının bağımlılıkları önlemede kritik rol oynayacağını ifade etti.

"Bağımlılığa değil, yaşama sarıl"

Altun, açıklamasının devamında, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin dijital teknolojileri faydalı bir şekilde kullanabildiği, ekran bağımlılığından uzak bir Türkiye için mücadelemizi hep birlikte sürdürmeliyiz. Bağımlılığa değil, yaşama sarıl" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa