Mardin'de anaokulu bahçesinde bir öğretmen öldüresiye dövüldü

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde Hediye Alay Aktaş Anaokulu’nda görevli nöbetçi öğretmen Yusuf E., biri amatör boksör olan iki kardeş tarafından darbedildi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 19:00
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 21:31
Mardin'de anaokulu bahçesinde bir öğretmen öldüresiye dövüldü
DHA
Kaynak DHA

Olay, dün Mazıdağı ilçesindeki anaokulunda yaşandı. İddiaya göre, anaokuluna kapalı olan ana kapıdan girmek isteyen iki kardeş, nöbetçi öğretmen Yusuf E.’den kapıyı açmasını talep etti. Öğretmen Yusuf E., "Anahtar yanımda yok, diğer kapıdan girin" yanıtını verince tartışma başladı.

Kısa sürede büyüyen tartışma, fiziksel saldırıya dönüştü. Kardeşlerden biri öğretmene yumruklarla saldırırken, diğeri ise kemeriyle darbetmeye başladı. Diğer öğretmenlerin müdahalesiyle kavga sona erdi. Yaralanan Yusuf E., ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Mazıdağı Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay sonrası darp raporu alan öğretmen, saldırganlardan şikayetçi oldu. İki kardeşin gözaltında olduğu ve emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Sendikadan sert tepki: Şiddet kabul edilemez

Olayın ardından Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Mardin İl Başkanı Abdulselam Demir, okul önünde bir basın açıklaması düzenledi. Demir, eğitimcilere yönelik şiddetin toplumun önemli bir sorunu haline geldiğini belirterek, "Eğitimciler, şiddeti önlemesi gereken kişilerken maalesef şiddetin mağduru oluyor. Öğretmenlerimizin konumunu güçlendirecek ve onları koruyacak önlemler almak zorundayız" dedi.

"Öğretmenler korunmalı"

Demir, şiddete karşı eğitimcilerin yasal güvencelerle korunması gerektiğini vurguladı ve öğretmenlere yönelik saldırıların ciddi şekilde ele alınmasını talep etti. "Görev başındaki öğretmenimize yönelik bu saldırı sıradan bir olay değildir ve asla görmezden gelinmemelidir. Eğitim öğretimi engelleyen bu tür saldırılar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır" ifadelerini kullanan Demir, şiddeti kınadıklarını belirtti.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, saldırgan kardeşlerin cezai işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa