Karadeniz'de demir kalıntıları bulundu! '2. Dünya Savaşı' şüphesi

Düzce'nin Karadeniz kıyısındaki Akçakoca ilçesi açıklarında zıpkınla balık avına çıkan Gürkan Gürbüz, deniz tabanında demir kalıntılarına rastladı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 19:15
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 20:08
Karadeniz'de demir kalıntıları bulundu! '2. Dünya Savaşı' şüphesi
Kübra Şenal Editör

Paşalar köyü açıklarında dalış yapan Gürbüz, yıllar önce fark ettiği büyük demir kalıntılarını büyük net bir şekilde görüntüledi.

Gürbüz, söz konusu kalıntılara ilk olarak 8 yıl önce rastladığını ancak o dönemde suyun bulanık olması nedeniyle ne görüntü alabildiğini ne de kalıntıların tamamını görebildiğini belirtti. Gürbüz, "Son dalışımda su çok berraktı ve kalıntıları net bir şekilde gördüm. Zıpkınımda her zaman hazır bulunan su altı kameramı hemen açarak kayıt aldım." dedi.

Batıklar 2. Dünya Savaşı'ndan mı kaldı?

Gürbüz, gördüğü kalıntılarla ilgili çeşitli araştırmalar yaptığını ve bazı kişilerin bu kalıntıların 2. Dünya Savaşı döneminden kalma bir denizaltıya ait olabileceğini söylediğini aktardı. Gürbüz, "1944'te Karadeniz'de üç denizaltı patlatılmış. Acaba bu onlardan biri mi, yoksa başka bir gemi batığı mı, bilemiyorum. Kalıntılar yaklaşık 20 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğinde. Çoğu tek parça halinde, ancak bir kısmı kuma gömülmüş durumda. Batığın ön tarafında dağınık parçalar var, ancak büyük bölümü sağlam duruyor." diye konuştu.

Gürbüz’ün keşfi, bölgedeki denizcilik tarihine ve su altı araştırmalarına ilgi duyanları heyecanlandırırken, söz konusu kalıntıların geçmişine dair daha fazla bilgi edinilmesi için araştırmaların derinleştirileceği belirtiliyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa