İsrail'in El-Mevasi katliamında bazı cesetler eridi!

İsrail ordusu Han Yunus kentinde "güvenli" olduğunu iddia ettiği El-Mevasi bölgesine saldırdı. Bombardımanın etkisiyle bazı cesetler eridi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 20:11
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 21:30
İsrail'in El-Mevasi katliamında bazı cesetler eridi!
Kübra Şenal Editör

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısına dair Medya Ofisi ile Sağlık Bakanlığı arasında farklı rakamların açıklanmasına dikkat çekildi.

Medya Ofisi, can kayıplarına ilişkin bir çelişki olmadığını, Sağlık Bakanlığı'nın hastanelere ulaştırılan rakamları esas aldığını, Medya Ofisi'nin ise enkaz altında kalanları da kapsayan genel sayıyı verdiğini belirtti.

Bombaların etkisiyle cesetlerden iz kalmadı

Açıklamada, Han Yunus'un El-Mevasi bölgesinde 40 kişinin hayatını kaybettiği, 60'tan fazla kişinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Şehit düşenlerden 19'unun hastanelere ulaştırıldığı, enkaz altındaki 22 kişinin ise teyit edildiği belirtildi.

Medya Ofisi, İsrail’in kullandığı dev bombaların sivillerin üzerine düştüğünü ve bu nedenle cesetlerden iz kalmadığını ifade etti. Saldırının ardından 3 büyük patlama yaşandığı ve patlamalar sonucunda cesetlerin eriyerek kaybolduğu bildirildi.

Bölgedeki yıkım devasa boyutlarda

İsrail'in saldırısıyla El-Mevasi bölgesinde metrelerce derinlikte 3 büyük çukur oluştuğu, 20 ila 40 çadırın tamamen yok olduğu ve çok sayıda kişinin kumların altına gömüldüğü aktarıldı. Bombardımanın ardından ceset arama çalışmalarının hala devam ettiği belirtildi.

Enkaz altından henüz çıkarılmayan cesetler var

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, saldırıda 40 kişinin hayatını kaybettiğini duyururken, Sağlık Bakanlığı bu sayıyı 19 olarak açıklamıştı. Ancak Medya Ofisi, açıklamalarında enkaz altındaki kurbanların henüz çıkarılmamış olduğunu belirtti.

BM'den İsrail'e kınama

BM Genel Sekreteri, işgalci İsrail ordusunun Han Yunus'ta "güvenli olduğu" iddia edilen El-Mevasi'de yerlerinden edilen sivillerin kaldığı çadırlara düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa