Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasında üçlü mutabakat!

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında gerçekleştirilen Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı sonrasında üç ülke arasında mutabakat metni imzalandı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 21:42
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 21:42
Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasında üçlü mutabakat!
Kübra Şenal Editör

Gürcistan’ın ev sahipliğini yaptığı Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı'na Türkiye'yi temsilen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanları ile bir dizi resmi görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasında üçlü mutabakat metni

Görüşmelerin ardından üçlü mutabakat metni imzalandı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güler, toplantının Kafkasya bölgesinde barış ve istikrara olan katkısına dikkat çekti. Güler, “Bugün Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan olarak Batum'da 11. Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı'nı gerçekleştirdik. Bu vesileyle misafirperverliği için Gürcistan Savunma Bakanı Irakli Chikovani’ye teşekkür ederim. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın selamlarını Gürcistan ve Azerbaycan halklarına iletiyorum. Üç ülke arasındaki köklü iş birliğini daha da güçlendirme kararlılığımızı bir kez daha teyit ettik” dedi.

"Bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne güçlü destek"

Toplantıda, Türkiye'nin Azerbaycan ve Gürcistan'ın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne verdiği desteğin bir kez daha vurgulandığını belirten Bakan Güler, “Ülkelerimizin bağımsızlıklarına ve toprak bütünlüğüne olan desteğimizi tekrar dile getirdik. Tarihi ve stratejik öneme sahip Kafkasya, bölgesel ve uluslararası güvenlik açısından kritik bir öneme sahip. Bu nedenle üçlü iş birliğimiz, bölgede barış ve istikrarın sürdürülmesine büyük katkı sağlıyor” diye konuştu.

"Yeni iş birliği fırsatları doğacak"

Toplantı sonrası imzalanan Üçlü Mutabakat Metni hakkında da bilgi veren Güler, gelecekte yeni iş birliği alanlarının doğabileceğine işaret etti. Güler, "Kafkasya'nın stratejik konumu göz önünde bulundurulduğunda, ülkelerimiz arasındaki iş birliği sadece ortak çıkarlarımıza hizmet etmekle kalmıyor, aynı zamanda bölgedeki istikrarı da güçlendiriyor. Bugün imzaladığımız Üçlü Toplantı Protokolü ile bu irademizi bir kez daha pekiştirdik. Önümüzdeki dönemde bu sinerji, yeni iş birlikleri ve ortaklıkların önünü açacaktır” ifadelerini kullandı.

Güler, sözlerini mevkidaşları Gürcistan Savunma Bakanı Irakli Chikovani ve Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile yapılan görüşmelerin memnuniyet verici olduğunu belirterek tamamladı. Toplantı sonunda, dost ve kardeş Azerbaycan ile Gürcistan halklarına sağlık ve esenlik dileklerinde bulundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa