Bakan Fidan Kahire'den seslendi: İsrail'e karşı insanlık mücadelesi

Hakan Fidan, 13 yıl aradan sonra Kahire'de düzenlenen 162. Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında Filistin için dünyaya seslendi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 21:50
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 22:02
Bakan Fidan Kahire'den seslendi: İsrail'e karşı insanlık mücadelesi
Kübra Şenal Editör

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen 162. Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi'nde Türkiye-Arap Birliği ilişkilerini ve Gazze olmak üzere bölgesel meseleleri ele aldı.

Filistin için 'ortak hareket ve iş birliği' mesajı

Bakan Fidan, sosyal medyada yaptığı paylaşımda konseyle ilgili detaylara yer verdi. Paylaşımına mevkidaşlarına teşekkür ederek başlayan Fidan, Türkiye'nin Arap dünyasıyla ilişkilerine büyük önem verdiğini vurguladı. Gazze'de yaşananları gündemden düşürmeyen Fidan, paylaşımının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Harem-i Şerif'in kimliği korunacaktır"

"Bugün akan kan, İsrail’in geçmişteki saldırılarının cezasız kalmasının bir sonucudur. Bu döngüyü kırmak için birlikte mücadele etmek zorundayız." diyen Fidan, işgalci İsrail'in Kudüs'ün kimliğini değiştirme yönünde attığı pervasızca adımlara karşı Müslüman dünyasının Haremi Şerif’in İslami kimliğini korumak için elinden geleni yapacağının altını çizdi.

"Tüm insanlığın mücadelesidir"

Öte yandan Bakan Fidan, İsrail'e karşı yürütülen mücadelenin yalnızca Filistin halkının değil tüm insanlığının mücadelesi olduğunu belirtti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa