Tutuklanan itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın arkadaşı konuştu: Mecbur kaldı

Türkiye'nin gündemine oturan 8 yaşındaki Narin Güran'ı gömdüğünü itiraf eden ve tutuklanan Nevzat Bahtiyar'ın arkadaşı konuştu: "Çaresizdi, mecbur kaldı"

HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 22:35
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 00:15
Tutuklanan itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın arkadaşı konuştu: Mecbur kaldı
HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturma devam ediyor. 

Narin Güren cinayetin baş şüphelisi amca Salim Güran'ın tutukluluğu sürerken gözaltına alınan 24 kişi için de ek süre istenerek çapraz sorgular yapılıyor. 

Detaylı soruşturma sürerken, gözaltına alınan şüphelilerden sıva ustası Nevzat Bahtiyar'ın  ifadesi ortaya çıktı. Salim Güran'ın Narin'in cesedini saklaması için kendisine verdiğini anlatan Nevzat Bahtiyar ifadesinde, "Salim Güran, battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek, 'Bunu yok edeceksin' dedi. 'İyi düşün, sana 200 bin lira veririm' dedi. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp, çuvalın içerisine birlikte koyduk. Muhtar Salim Güran ile birlikte ayrılmadan önce 'göl' diye tabir ettiğimiz Eğertutmaz Deresi'ni işaret etti ve 'Oraya götür' dedi. Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Bu alana çuvalı bıraktım ki çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum" dedi.

İtirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklandı 

Narin Güran'ın cesedini dereye gizlediğini itiraf eden Nevzat Bahtiyar, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı 1. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde 'çocuğu iştirak halinde kasten öldürme' suçundan tutuklandı. 

Nevzat Bahtiyar'ın arkadaşı olduğunu söyleyen bir kişi A Haber'e yaptığı açıklamada Nevzat'ın elektrik ruhsatı ve para için suç ortağı olduğunu söyledi. 

Bahtiyarın arkadaşı konuştu 

Bahtiyar'ın arkadaşı şunları ifade etti: 

"Büyük ihtimal elektrik vermediği için muhtarla bu anlaşmayı yaptı. Tehdit edilmedi, çaresiz kaldı. Çünkü kimse ona elektrik vermiyordu. Evine elektrik alabilmesi için de  ruhsat alması lazımdı. Bu sırada muhtar da bu olayı yapmış, Nevzat da onla karşılaşmış. Bu olayı kapatmak için de ona 200 bin tl  teklif etmiş. Nevzat da Narin kardeşimizi çuvala koymuş, götürüp başka dereye gömmüş." 

Nevzat Bahtiyar'ın böyle bir olaya karışma ihtimalinin olmadığını dile getiren arkadaşı "Nevzat çaresiz kaldı, gelin var, 7 çocuğu var. Onları evlendiriyor, onlara ev yapıyor" dedi. 


 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa