Avcılar'da kaybolan iki kız bulundu, babalar serbest bırakıldı

Sevda Yılmaz ve Medine G.S. 3 gün süren arama çalışmaları sonucu Kadıköy'de bulundu. İfadeleri doğrultusunda gözaltına alınan babalar serbest bırakıldı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 23:09
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 23:24
Avcılar'da kaybolan iki kız bulundu, babalar serbest bırakıldı
Kübra Şenal Editör

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, Yeşilkent Mahallesi'nde yaşayan Sevda Yılmaz'ın kaybolduğu ihbarı üzerine kapsamlı bir araştırma başlattı.

Sevda ve arkadaşı Medine G.S., Kadıköy Fikirtepe Mahallesi'nde bulundu. Psikolog ve pedagog eşliğinde yapılan görüşmede Sevda Yılmaz, babası Sedat Yılmaz ve A.G. ile E.Y. isimli aile bireyleri tarafından şiddet gördüğünü ve zorla hırsızlığa yönlendirildiğini ileri sürdü.

Ayrıca, Medine G.S.'nin babası tarafından rızası dışında Sevda'nın ağabeyi Emre Yılmaz ile 2023 yılında 91 bin lira karşılığında zorla evlendirildiği iddia edildi.

Kaybolan kızlar evlerine dönmek istemedi

İfadelerinin ardından Sevda Yılmaz ve Medine G.S., evlerine dönmek istemedikleri için Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Kızların babaları Sedat Yılmaz ve A.G., polis tarafından gözaltına alınarak Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Babalar serbest bırakıldı

Küçükçekmece Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılan iki baba, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ayrıca, Medine G.S.'nin zorla evlendirildiği iddia edilen Sevda'nın ağabeyi Emre Yılmaz, annesi Hanife Tutar ve dedesi Erol Yılmaz'ın yakalanması için arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa