Terör örgütü propagandası yapan şüpheli yakalandı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde terör örgütü propagandası yapan şüpheli havalimanında yakalandı... İşte habere dair detaylar...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 04:50
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 04:50
Terör örgütü propagandası yapan şüpheli yakalandı
EP
Esra Polat Editör

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, PKK-KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yaptığı belirlenen bir şüpheli, jandarma ekipleri tarafından havalimanında yakalandı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, terör örgütleriyle bağlantılı kişilerin faaliyetlerini ortaya çıkarmak ve aranan şüphelileri yakalamak amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında, şüphelinin PKK-KCK propagandası yaptığını tespit etti.

Şüphelinin ilçedeki Kocaseyit Havalimanı'nda bulunduğu belirlendi ve burada gözaltına alındı. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.

Balikesir'de iş yeri sahibine silahli saldiri

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, plakasız motosikletle gelen iki kişiden biri olan M.A.İ. (19), girdiği iş yerinde iş yeri sahibi Mehmet Şimşek'i (45) tabancayla bacağından vurdu. Yaya olarak kaçmaya çalışan M.A.İ., bölgede görev yapan bir bekçi tarafından yakalanırken, diğer şüpheli ise aranıyor.

Olay, sabah saatlerinde Soğuk Tulumba mevkisinde motosiklet satışı yapılan bir dükkanda meydana geldi. Kimliği belirsiz, kasklı iki kişi plakasız motosikletle Mehmet Şimşek'in iş yerine geldi. İçlerinden M.A.İ., henüz bilinmeyen bir sebeple tabancayla 9 el ateş etti. Bacağına isabet eden kurşunlarla yaralanan Şimşek için çevredekiler 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaçan M.A.İ., kısa sürede bölgede görevli bir bekçi tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yaralı Şimşek, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Polis, diğer şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa