İzmir Seferihisar'daki yangın söndürüldü

İzmirSeferihisar'da otluk alanda çıkan yangın ekiplerin hızlı çalışmasıyla bir saatte söndürüldü. İşte habere dair detaylar ve yaşananlar...

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 05:50
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 05:50
İzmir Seferihisar'daki yangın söndürüldü
DHA
Kaynak DHA

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bir alanda çıkan otluk yangını, ekiplerin hızlı müdahalesiyle 1 saat içinde kontrol altına alındı.

Yangın Yerleşim Yerlerine Yaklaştı

Yangın, saat 22.30 civarında Akarca Mahallesi Kervansaray Caddesi'nin üst tarafındaki otluk alanda çıktı. Alevleri fark eden vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi. İhbar üzerine itfaiye ve polis ekipleri bölgeye sevk edildi.

Yangın 1 Saatte Kontrol Altına Alındı

Yangın, yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle endişe yaratsa da ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu saat 23.30'da kontrol altına alındı. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.

Anız Yakılması Nedeniyle Çıktığı Tespit Edildi

Yangının, ilk belirlemelere göre anız yakılması sonucu çıktığı öğrenildi. İtfaiye ekipleri yangın bölgesinde soğutma çalışmalarına devam ederken, yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldı.

İzmir itfaiyesinden kurtarma operasyonu

İzmir'in Çeşme ilçesinde balık tutmak için Sakızlı Koyu'na giden ve kayalıklardan düşerek yaralanan Mahmut Yiğit (64), İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin başarılı çalışmasıyla kurtarıldı.

Cumhuriyet Mahallesi Sakızlı Koyu civarında balık tutmak isteyen Mahmut Yiğit, kayalıklarda yürüdüğü sırada ayağının kayması sonucu yaklaşık 5 metre aşağı düştü. Düşme sonucunda belinden ve kalçasından yaralanan Yiğit, çevredekiler tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Yiğit'i kayalıklardan çıkarmakta zorlanınca İzmir İtfaiyesi'nden yardım istedi. Çeşme İtfaiye Grubu'na bağlı yangın ve arama kurtarma ekibinden çavuş Aykut Yavuz Ay ve itfaiye erleri Hakan Ertanzan, Sezer Doğukan Doğan ile şoför Emrah Demirci, başarılı bir operasyonla kazazedeyi kayalıklardan çıkardı.

Mahmut Yiğit, travma sedyesine alındıktan sonra sağlık ve polis ekiplerinin de yardımıyla Çeşme Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Sağ kalçasında kırık tespit edilen Yiğit, hastanede tedavi altına alındı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa