Hizbullah ile İsrail arasında saldırılar sürüyor...

İsrail ordusu Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait yapıları vurduğunu duyururken, Hizbullah da İsrail'e ait askeri mevkileri hedef aldığını açıkladı.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 06:30
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 06:30
Hizbullah ile İsrail arasında saldırılar sürüyor...
EP
Esra Polat Editör

İsrail ordusu ve Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalar şiddetini artırarak devam ediyor.

İsrail'den Hava Saldırıları

İsrail ordusu, X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Askeri İstihbarat Dairesi'nin (AMAN) talimatıyla Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine bağlı Coya bölgesinde Hizbullah'a ait bir silah üretim tesisine hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Ayrıca Nebatiyye, Mansuri ve Kefr Kella bölgelerindeki komuta merkezleri ve askeri binaların da hedef alındığı belirtildi.

Lübnan'dan İnsansız Hava Aracı Saldırıları

İsrail'in kuzeyindeki Yukarı Celile bölgesine Lübnan'dan birkaç insansız hava aracının (İHA) sızdığı tespit edildi. İsrail ordusu, bu İHA'ların bazılarına karşı savunma önlemleri alındığını, geri kalanlarının ise Kibbutz Amiad Yerleşim Yeri yakınlarında herhangi bir zarara yol açmadan düştüğünü açıkladı.

Hizbullah'ın Karşı Saldırıları

Hizbullah ise İsrail'in Kuzey Kolordusu'nun yedek karargahını, Celile Tümeni yedek üssünü ve Amiad'daki lojistik depolarını kamikaze İHA'larla hedef aldıklarını bildirdi. Ayrıca, İsrail askerlerinin bulunduğu bir mevzinin ve casusluk ekipmanlarının doğrudan vurulduğu da açıklandı.

Çatışmalarda Can Kaybı

8 Ekim'den bu yana süren çatışmalarda, Hizbullah'a bağlı 434 militanın öldüğü bildirildi. Çatışmalar, Lübnan'ın güneyi ve İsrail'in kuzeyindeki sınır bölgelerinde yoğunlaşmış durumda.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa