Pentagon, Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümünden endişeli

Pentagon'un, Ayşenur Ezgi Eygi'nin “sebepsiz ve haksız ölümünden İsrail güçlerinin sorumlu olduğu” konusunda endişeli olduğu belirtildi...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 07:30
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 07:30
Pentagon, Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümünden endişeli
EP
Esra Polat Editör

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde, Batı Şeria’da bir protestoya katılan Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin “sebepsiz ve haksız yere ölümünden” İsrail güçlerinin sorumlu olduğunu belirterek, bu konuda ciddi endişelerini dile getirdi.

ABD Savunma Bakanlığından Yazılı Açıklama

ABD Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Austin’in Gallant’ı, Batı Şeria’da faaliyet gösteren İsrail güçlerinin angajman kurallarını yeniden gözden geçirmeye çağırdığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, Gazze'deki tüm rehinelerin serbest bırakılmasını ve bölgede düşmanlıkların azaltılmasını sağlayacak bir ateşkes anlaşmasının önemine vurgu yapıldı.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ölümü

Türk-Amerikan vatandaşı 26 yaşındaki aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül'de Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteri sırasında İsrail keskin nişancısı tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti.

Ölümü, uluslararası kamuoyunda tepki topladı ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ciddi endişelerini dile getirmesine neden oldu. Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümü, Batı Şeria'daki çatışmalar ve İsrail'in güç kullanımı politikaları üzerine küresel bir tartışma başlattı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa