İran yaptırımlara yönelik karşılık verecek!

İran, Rusya'ya füze gönderdiği iddiasıyla İngiltere, Fransa ve Almanya'nın yaptırımlarına karşılık vereceğini duyurdu...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 07:50
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 07:50
İran yaptırımlara yönelik karşılık verecek!
EP
Esra Polat Editör

İran, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın, ülkenin sivil havacılık sektörüne yönelik yaptırım kararını kınayarak bu ülkelere "orantılı" bir şekilde karşılık vereceğini açıkladı. Yaptırımlar, İran'ın Rusya'ya füze gönderdiği iddialarına dayandırılıyor.

İran'dan Yaptırımlara Sert Tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptığı yazılı açıklamada, ülkesine yönelik yeni yaptırımlara karşı sert tepki gösterdi. Kenani, İran'ın Rusya'ya Ukrayna savaşı için füze gönderdiği iddialarını "yalan" ve "asılsız" olarak nitelendirirken, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın ABD ile birlikte Gazze'de savaş suçları işleyen İsrail'in "ana silah kaynağı" olduğunu ileri sürdü.

"Gazze'deki Katliamların Ortakları"

Kenani, İngiltere, Fransa ve Almanya'yı "Gazze'deki Filistin halkına yönelik kitlesel katliam ve soykırımın ortakları" olarak tanımlayarak, bu ülkelerin "yanlış politikalarının hesabını vermesi gerektiğini" ifade etti. İran'ın Rusya'ya füze gönderdiği iddiası üzerine alınan yaptırım kararını kınayan Kenani, "Bu üç Avrupa ülkesinin bu eylemi, Batı'nın düşmanca politikasının ve İran halkına karşı uyguladıkları ekonomik terör eylemlerinin devamıdır. İran, buna uygun ve orantılı bir karşılık verecektir." dedi.

Üç Avrupa Ülkesinden Ortak Açıklama

Fransa, Almanya ve İngiltere, İran'ın Rusya'ya balistik füze ihraç ettiğinin doğrulandığını iddia ederek, İran ile ikili hava hizmetleri anlaşmalarını feshetme ve İran ulusal hava yolu şirketi Iran Air’a yönelik yeni yaptırımlar uygulama kararı aldıklarını açıkladı.

ABD de Yaptırımlara Katılıyor

ABD de İran'ın Rusya'ya silah desteği sağladığı iddiaları nedeniyle Iran Air'e yaptırım uygulayacağını duyurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa