Joe Biden şaşırtmıyor: Ayşenur Ezgi Eygi yanlışlıkla öldürülmüş...

Her fırsatta İsrail'e kol kanat geren ABD Başkanı Joe Biden, Ayşenur Ezgi Eygi İsrail askerleri tarafından vurulmasına da 'kaza kurşunu' dedi.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 08:10
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 08:10
Joe Biden şaşırtmıyor: Ayşenur Ezgi Eygi yanlışlıkla öldürülmüş...
EP
Esra Polat Editör

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail askerlerinin ateşi sonucu başından vurularak hayatını kaybeden Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümü hakkında açıklamalarda bulundu. Beyaz Saray'dan New York'a doğru hareket ederken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Biden, "Öyle gözüküyor ki bu bir kazaydı, (kurşun) yerden sekerek kaza ile onu vurmuş," dedi ve konuyla ilgili daha fazla bilgi almaya devam ettiğini belirtti.

Blinken: "Sebepsiz ve Haksız Bir Öldürme"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Londra'da yaptığı açıklamada, Eygi'nin öldürülmesini "sebepsiz ve haksız" olarak nitelendirdi ve "Hiç kimse protestoya katıldığı için vurulmamalı ve öldürülmemeli," ifadelerini kullandı.

İsrail'den Soruşturma ve Otopsi Talebi

İsrail ordusu, Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne ilişkin açıklamasında, Eygi'nin "kasıt olmadan öldürülmüş olabileceğini" belirtti ve Eygi’yi vuran askerin başka bir göstericiyi hedef almak istediğini iddia etti. İsrail Askeri Polisi Cezai Soruşturma Birimi, olaya ilişkin soruşturma yürütüldüğünü ve sonuçların Askeri Savcılığa sunulacağını açıkladı. Ayrıca İsrail'in, Eygi'nin cesedi üzerinde otopsi yapılmasını talep ettiği bildirildi.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ölümü

Türk-Amerikan vatandaşı 26 yaşındaki aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül'de işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteri sırasında İsrail keskin nişancısının açtığı ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa