Donald Trump: Kamala Harris Başkan olursa İsrail ortadan kalkar...

Donald Trump, Kamala Harris'in başkan olması halinde İsrail'in iki yıl içerisinde ortadan kalkacağı iddiasında bulundu.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 08:35
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 08:35
Donald Trump: Kamala Harris Başkan olursa İsrail ortadan kalkar...
EP
Esra Polat Editör

ABD başkanlık seçimlerine geri sayım sürerken, Demokrat aday Kamala Harris ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump, ABC News'te düzenlenen canlı yayında ilk kez bir araya geldi. Gazze konusundaki tartışmalarda her iki aday da İsrail'e destek verirken, Harris, acil bir ateşkes ve iki devletli çözüm için çalışılması gerektiğini vurguladı.

Harris: "İsrail'in Savunma Hakkı Var Ama Savaş Bitmeli"

Harris, 7 Ekim'de Hamas saldırılarıyla başlayan çatışmalardan söz ederken, İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu belirtti, ancak "Çok fazla masum Filistinli öldürüldü. Bu savaş sona ermeli, hemen sona ermeli." ifadesini kullandı. Harris ayrıca, esirlerin serbest bırakılması ve ateşkes sağlanması gerektiğini kaydetti.

İki Devletli Çözüm Önerisi

Harris, barışçıl bir çözüm için iki devletli bir plan çizmeleri gerektiğini söyledi: "Bu çözüm İsrailliler ve Filistinliler için güvenlik içermeli, Gazze'yi yeniden inşa edebileceğimiz, Filistinlilere güvenlik, onur ve kendi geleceklerine karar verme imkanı tanıyacak bir çözüm olmalı."

Trump: "Harris, İsrail'den Nefret Ediyor"

Trump, Harris'i İsrail'den nefret etmekle suçladı ve onun başkan olması durumunda İsrail'in "iki yıl içinde ortadan kalkacağını" iddia etti. Ayrıca, Biden yönetiminin İran'a 300 milyar dolar kaynak sağladığını ve bu paranın Hamas ve Hizbullah gibi gruplara aktarıldığını ileri sürdü. Trump, başkan seçilmesi halinde Gazze'deki savaşı ve Rusya-Ukrayna çatışmasını hızlıca sona erdireceğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa