Meteoroloji'den 7 kente sarı alarm: Yağış çok kuvvetli!

Bugün bazı bölgelerde çok kuvvetli yağış etkili olacak. 7 il için sarı kodlu uyarı verildi. İstanbul'da da kuvvetli yağış bekleniyor.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 09:01
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 09:22
Meteoroloji'den 7 kente sarı alarm: Yağış çok kuvvetli!
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün Ege, Akdeniz'in batısı, İskenderun Körfezi dolayları, Marmara, Doğu Anadolu’nun doğu kesimleri ile İç Anadolu'nun batı bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bu bölgelerde yağış çok kuvvetli olacak

Batı Ege, Marmara ve Batı Akdeniz'in iç bölgelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İzmir dolaylarında ise yağışlar çok kuvvetli olacak. Kuvvetli yağışlardan dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarı yapıldı.

Sarı kodlu uyarı verilen iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 kent için sarı kodlu alarm verdi. Bu illerin; Muğla, Manisa, Edirne, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Çanakkale olduğu bildirildi. 

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Peki yurt genelinde hava sıcaklıkları nasıl olacak? Gelen bilgilere göre sıcaklıklar, mevsim normalleri civarında seyredecek. Akdeniz'in batısı ile Ege'de rüzgar zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa) esecek.

Yeni haftanın ilk günleri yağışlı

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan tarafından aktarılan bilgilere göre cuma günü yağış duracak, yeni haftada tekrar başlayacak. Pazar gününden salıya kadar Karadeniz, Marmara ve İç Anadolu dolaylarında yağışlar görülecek.

İstanbul'da kuvvetli yağış beklenen saatler

Dilek Çalışkan, bugün beklenen hava durumu hakkında şunları söyledi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa