İsrail Lübnan'ı savaşta gibi vuruyor!

İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Lübnan'ın güney bölgesine çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 09:38
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 09:50
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu Lübnan'ın güneyine hava saldırısı düzenledi

İsrail ordusu, sabahın erken saatlerinden itibaren Lübnan'ın güneyindeki bazı beldelere hava saldırıları gerçekleştirdi. Görgü tanıklarının aktardığına göre, Zibkin, Eş-Şaaytiye, Klayla, Mecdel Zon, Hanniyye ve Tayr Harfa beldelerinde 17 ayrı nokta hedef alındı.

Çiftlikler ve binalarda büyük hasar oluştu

Lübnan resmi haber ajansı NNA, Klayla beldesindeki çiftliklerde ve binalarda ciddi maddi hasar meydana geldiğini duyurdu. Saldırılar sonucunda bölgedeki tarım alanları ve yerleşim yerlerinde büyük yıkım yaşandığı kaydedildi.

İsrail dronları bölgede aktif

Bint Cubeyl üzerinde İsrail dronlarının yoğun uçuşlar gerçekleştirdiği belirtilirken, Ayta eş-Şaab ve Ramiya beldeleri yönünde İsrail ordusunun otomatik silahlarla ağır ateş açtığı bildirildi. Saldırılar, özellikle bu bölgelerdeki gerilimi tırmandırdı.

Hizbullah'a ait tesisler hedef alındı

İsrail ordusu gece yaptığı açıklamada, Askeri İstihbarat Dairesi'nin talimatları doğrultusunda, Sur kentine bağlı Coya bölgesinde Hizbullah'a ait bir silah üretim tesisine hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Ayrıca Nebatiyye, Mansuri ve Kefr Kella bölgelerindeki Hizbullah'ın komuta merkezleri ve askeri binaları da vuruldu.

434 Hizbullah mensubu öldü

İsrail ile Hizbullah arasında Lübnan'ın güneyinde 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalar devam ediyor. Bu çatışmalarda, şimdiye kadar 434 Hizbullah mensubunun hayatını kaybettiği bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa