Ankara’da güreş heyecanı! Mansur Yavaş'tan davet

Ankara'da Gazi Paşayı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşlerinin ikincisi düzenlenecek. ABB Başkanı Mansur Yavaş, etkinliğe Başkentlileri davet etti.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 10:28
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 17:57
Ankara’da güreş heyecanı! Mansur Yavaş'tan davet
Ecem Çetin Editör

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Keçiören Belediyesi geçtiğimiz günlerde "1. Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri"ne imza attı. 

Cumhuriyet tarihinin en büyük güreş organizasyonu olan, 24-25 Ağustos tarihlerinde iki gün boyunca süren etkinliğe Bağlum Stadyumu ev sahipliği yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni bir güreş etkinliğine daha hazırlanıyor. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKİ Spor ve Türkiye Geleneksel Güreş Federasyon iş birliğince Ankara'da Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenlenecek. 

60 başpehlivan ve 700 pehlivanın katılımıyla düzenlenecek olan etkinlik, 15 Eylül 2024 tarihinde Keçiören Bağlum Stadı’nda gerçekleştirilecek.

Yavaş'tan Başkentlilere güreş daveti 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, etkinliğe ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yavaş, şu ifadeleri kullandı;

Güreş tutkunlarının etkinliğe kolayca ulaşabilmesi için Keçiören Belediyesi ve Sincan Belediyesi, Ulus’taki Gençlik Parkı önünden ücretsiz ring seferleri düzenlenecek. 

Pehlivanların kıyasıya mücadele edeceği bu organizasyon, geleneksel Türk güreşinin başkentteki en önemli etkinliklerinden biri olacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa