Ankara Büyükşehir Belediyesi 133 zabıta memuru alacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çıktığı ilanda KPSS puanına göre "133 zabıta memuru alımı" yapılacağını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 10:36
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 10:43
Ankara Büyükşehir Belediyesi 133 zabıta memuru alacak
AA
Kaynak AA

ABB, KPSS puanıyla zabıta memuru alacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanına göre zabıta memuru alımı için ilana çıktı. Belediye, çeşitli boş kadrolar için açıktan atama yöntemiyle zabıta memuru alacağını duyurdu.

133 zabıta memuru alınacak

ABB’nin açıklamasına göre, üniversitelerin ilgili lisans programlarından mezun olan toplam 133 kadın ve erkek zabıta memuru istihdam edilecek. Bu alımlarda KPSS puanı esas alınacak.

Başvurular online alınacak

Zabıta memurluğuna başvurmak isteyen adaylar, 3-11 Ekim tarihleri arasında "https://zabitabasvuru.ankara.bel.tr" adresi üzerinden başvuru formunu doldurabilecek. Adaylar, gerekli belgelerle birlikte Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’na şahsen başvurarak işlemlerini tamamlayacak.

Sınav 18-25 Ekim’de yapılacak

Başvuru yapan adaylar, 18-25 Ekim tarihleri arasında sözlü ve uygulamalı sınava girecekler. Bu sınavda başarı sağlayan adaylar zabıta memuru olarak atanacak.

Boy ve kilo şartı aranıyor

Adaylarda erkekler için en az 1,67 metre, kadınlar içinse en az 1,60 metre boy şartı aranıyor. Ayrıca, adayların boy ve kilosu arasında 10 kilogramdan fazla fark olmaması gerekiyor.

Sürücü belgesi ve yaş sınırı

Zabıta memuru adaylarının Karayolları Trafik Kanunu’na göre en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olması ve 30 yaşını doldurmamış olması gerekiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa