Terör örgütü İsrail, Türk hastanesini kuşattı!

Terör örgütü İsrail, Tubas kentindeki tek hastane olan Tubas-Türk Hastanesini kuşattı, sağlık ekiplerinin tüm hareketleri engelleniyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 11:30
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 16:27
AA
Kaynak AA

İsrail güçleri Tubas’ta sokağa çıkma yasağı ilan etti

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Tubas kentinde sokağa çıkma yasağı uygulamaya başladı. Tubas Valisi Ahmed el-Esat, İsrail güçlerinin kenti kuşattığını ve bölgeye takviye birlikler gönderdiğini bildirdi.

Mahallelere keskin nişancılar yerleştirildi

Vali Esat, İsrail ordusunun birçok binanın çatısına keskin nişancılar konuşlandırdığını ve kent genelinde evlerde arama yaptığını belirtti. Özellikle Tamun beldesine de ek askeri birlikler gönderildiğini söyledi.

İsrail saldırısında 5 Filistinli öldü

Tubas Valisi, İsrail ordusunun gece saatlerinde gerçekleştirdiği bombalı saldırıda 5 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve birçok kişinin yaralandığını hatırlattı. Esat, kentteki evlerde yapılan aramaların devam ettiğini ifade etti.

Tubas-Türk Hastanesi kuşatma altında

İsrail güçlerinin Tubas'taki Türk Hastanesi'ni kuşatarak sağlık ekiplerinin çalışmalarını engellediğini belirten Esat, bu durumun uluslararası hukuk açısından ciddi bir ihlal olduğunu vurguladı. Sağlık ekiplerinin kentteki yaralılara ulaşmasının zorlaştığı ifade edildi.

Saldırılar Filistin topraklarında yayılıyor

İsrail ordusunun Tubas kentine yönelik saldırılarında ölümler yaşanırken, işgal güçlerinin bölgedeki baskın ve saldırılarının yaygınlaşmaya devam ettiği gözlemlendi. Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin hem Tubas'ta hem de çevre beldelerde arama operasyonları gerçekleştirdiğini söyledi.

7 Ekim’den bu yana baskılar arttı

İsrail'in 7 Ekim 2023’te Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılardan bu yana, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik baskın, gözaltı ve saldırılar arttı. İsrail askerleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında şu ana kadar 699 Filistinli hayatını kaybetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa