Ankara Büyükşehir'den öğrencilere 'ulaşım' desteği!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere desteklerini sürdürüyor. Belediye, okul dönemi başlayan öğrenciler için ulaşım desteğinde bulunacak.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 11:59
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 13:23
Ankara Büyükşehir'den öğrencilere 'ulaşım' desteği!
Ecem Çetin Editör

Haziran ayında başlayan yaz tatili artık sona erdi ve tüm çocuklar için okul zamanı.

9 Eylül Pazartesi günü itibariyle 2024-2025 Eğitim ve Öğretim dönemi başladı.

Milyonlarca öğrenci ders başı yaptı.

Sıralarına, derslerine, sınıf arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşan öğrencileri, 9 aylık bir okul maraton dönemi bekliyor.

Öğrencilere birçok konuda destek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yeni dönemde öğrencilere desteklerini sürdürecek. 

Belediye, bu kapsamda öğrenciler için 'ulaşım' desteğinde bulunacak. 

ABB'nin 2021 yılında başlattığı ve büyük ilgi gören "Öğrenci Servis Desteği Programı", 2024-2025 eğitim-öğretim yılında da sürecek. 

Program kapsamında, ilkokul öğrencilerine servis ücreti desteği sağlanacakken, ortaokul ve lise öğrencilerine ise 100 binişlik abonman kartı verilecek.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın yürüttüğü proje, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına ulaşım desteği sağlayarak eğitimde fırsat eşitliğini amaçlıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin ulaşım masraflarını karşılayan bu program, Ankara’da binlerce öğrencinin okula güvenli bir şekilde ulaşmasına yardımcı oluyor.

2023-2024 eğitim-öğretim yılında ayda ortalama 7 bin öğrenci bu destekten faydalanmıştı.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, dördüncü kez öğrencilere servis desteğinde bulunduklarını ifade ederek, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda eğitim desteklerinin sürdüğünü ifade etti. 

Yanmaz, şu ifadeleri kullandı;

Ankara Büyükşehir Belediyesinin servis desteği sayesinde Mamak, Altındağ ve Keçiören ilçelerindeki servis sayılarında artış yaşandığını ifade eden Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, Başkan Mansur Yavaş'a teşekkürlerini iletti. 

İlyas Aktürk, şunları söyledi;

İlkokul çağındaki çocukları için servis desteğinden faydalanmak isteyen aileler, 20 Eylül 2024 tarihine kadar başvuru yapabilecek. Gerekli belgelerle birlikte Sosyal Yardım Başvuru Merkezleri’ne gidilerek, destekten yararlanma süreci başlatılabilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa