Ankara'da tarihi eser operasyonu: Roma ve Bizans eserleri yakalandı

Başkent Ankara'da düzenlenen tarihî eser operasyonunda Bizans ve Roma dönemlerine ait olduğu tespit edilen tarihî eserler ele geçirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 12:11
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 12:57
Ankara'da tarihi eser operasyonu: Roma ve Bizans eserleri yakalandı
AA
Kaynak AA

Ankara’da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 290 sikke ele geçirildi

Ankara’da yurt dışına kaçırılmak istenen çok sayıda tarihi eser, polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla ele geçirildi. Operasyonda bir şüpheli gözaltına alındı.

Kaçak kazıya polis baskını

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışına tarihi eser kaçırılacağı bilgisini aldıktan sonra geniş çaplı bir araştırma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda, Gölbaşı ve Haymana ilçeleri çevresinde kaçak kazı ve sondaj faaliyetleri düzenlendiği tespit edildi.

290 sikke ve 50 obje bulundu

Polisin düzenlediği operasyon sonucunda, tarihi eser olduğu değerlendirilen 290 sikke ve 50 adet obje ele geçirildi. Söz konusu eserlerin kaçak kazılarla bulunduğu ve yurt dışına kaçırılmaya çalışıldığı öğrenildi.

Roma ve Bizans dönemine ait eserler

Yapılan incelemelerde, ele geçirilen malzemelerin Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu belirlendi. Bulunan eserler, muhafaza altına alınarak Anadolu Medeniyetler Müzesi’ne teslim edilmek üzere koruma altına alındı.

Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı

Operasyon sırasında yakalanan şüpheli hakkında ise adli işlem başlatıldı. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekiplerinin titiz çalışması sayesinde tarihi eserlerin yurt dışına kaçırılması engellendi.

Eserler müzeye teslim edilecek

Ele geçirilen tarihi eserlerin, Anadolu Medeniyetler Müzesi’ne teslim edilmesi için gerekli işlemler başlatıldı. Eserlerin kültürel mirasın korunması adına büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa