Harris mi iyiydi, Trump mı? CNN anket yaptı

CNN, yaptığı anketin sonucunu açıkladı. Harris-Trump münazarasını izleyen seyircilerin büyük bölümü performans bakımından Kamala Harris'i daha iyi buldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 12:35
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 13:18
Harris mi iyiydi, Trump mı? CNN anket yaptı
AA
Kaynak AA

CNN anketine göre Harris, tartışmayı kazanan taraf oldu

Amerikan medya kuruluşu CNN tarafından yapılan bir ankete göre, Demokrat aday Kamala Harris ile Cumhuriyetçi aday Donald Trump arasında gerçekleştirilen ilk canlı yayın tartışmasını izleyen kayıtlı seçmenlerin %63'ü, Harris'in daha iyi bir performans sergilediğini düşünüyor.

CNN anketinin detayları

CNN'in anketine, münazarayı izlediğini belirten 605 kayıtlı Amerikalı seçmen katıldı. Ankete katılanların %63'ü, Harris’in Trump’a kıyasla daha başarılı olduğunu ifade etti. Seçmenlerin, münazara öncesinde ise her iki adayın performansına dair beklentilerinin eşit dağıldığı kaydedildi.

Seçmenlerin fikirleri değişti

CNN'in paylaştığı anket sonuçlarına göre, 27 Haziran’da gerçekleşen Trump-Biden münazarasında, Trump’ın daha iyi performans sergilediğini belirten bazı seçmenlerin fikirlerinin değiştiği gözlemlendi. Bu seçmenler, Harris'in tartışmadaki performansını Trump’tan daha iyi buldu.

Washington Post anketi de Harris’i önde gösterdi

Washington Post (WP) gazetesi, Harris ve Trump'ın ilk canlı yayın münazarasının ardından kritik "salıncak eyaletler" Arizona, Nevada, Wisconsin, Michigan, Pensilvanya, Kuzey Carolina ve Georgia'da, hangi adaya oy vereceğine henüz karar vermemiş seçmenlerle bir anket yaptı. Katılımcıların çoğunluğu Harris'in tartışmada öne çıktığını söyledi.

Kararsız seçmenlerin desteği Harris'e yöneldi

Anket sonuçlarına göre, Harris'e oy vermeyi "muhtemelen" düşünen seçmenlerin %40'ından fazlası, münazaradan sonra "kesinlikle Harris'e oy vereceğim" yanıtını verdi. Bu sonuç, Harris'in tartışmadaki başarısının seçmenler üzerindeki etkisini gösteriyor.

Harris ve Trump’ın ilk tartışması

5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken Harris ve Trump, ilk kez ABC News kanalında karşı karşıya geldi. Yaklaşık 1,5 saat süren canlı yayın tartışmasında iki aday, iç politikadan ekonomiye, sınır güvenliğinden dış politikaya kadar birçok konuda farklı görüşlerini dile getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa