İstanbul'da maymun çiçeği görüldü mü? Açıklama geldi

İstanbul'da maymun çiçeği görüldüğüne dair çıkan haberlere İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Söz konusu iddialar yalanlandı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 12:41
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 17:57
İstanbul'da maymun çiçeği görüldü mü? Açıklama geldi
Ecem Çetin Editör

vSon günlerde maymun çiçeği virüsü korku ve endişe saçıyor. Afrika ülkelerinde hızla yayılan maymun çiçeği virüsünde vakalar art arda artıyor.

Türkiye'de görülüp, görülmediği insanlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İnsanların büyük bir endişe ile takip ettiği hastalıkla ilgili zaman zaman bir takım iddialar gündeme geliyor. 

Son olarak İstanbul'da maymun çiçeği görüldüğü iddia edildi. 

Beyoğlu'nda yabancı uyruklu bir kişinin maymun çiçeği virüsü belirtileri gösterdiği iddiaları, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Şahsın vücudundaki yaraları sergilediği bir videonun paylaşılması, kamuoyunda tedirginliğe yol açtı ve "İstanbul'da maymun çiçeği vakası görüldü" haberlerine yol açtı. 

Söz konusu iddialarına ilişkin İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi. 

Müdürlük, şahsın sağlık protokollerine uygun olarak gerekli tetkik ve tıbbi incelemeler yapılmak üzere hastaneye sevk edildiğini belirtti. 

"Maymun çiçeği hastalığı olmadığı tespit edilmiştir"

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, gerekli inceleme, tetkik ve test sonucu neticesinde kişide maymun çiçeği hastalığı olmadığının tespit edilmediğini ifade etti. 

Açıklama şu ifadeler yer aldı;

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa