"Dune 3" geliyor: Yönetmenden açıklama geldi

"Dune: Çöl Gezegeni" serisinin üçüncü filminin hazırlıkları başladı. Yönetmen Denis Villeneuve'den yeni film hakkında açıklamalar geldi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 15:13
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 16:16
''Dune 3'' geliyor: Yönetmenden açıklama geldi
Hakan Öksüz Editör

Frank Herbert'ün aynı adlı bilim kurgu-fantezi eserinden uyarlanan ve Denis Villeneuve’ün yönetmenliğini üstlendiği Dune: Çöl Gezegeni 2, 2024 yılının en iyi açılış yapan filmi oldu. 

Filmin başarısı, hem gişe hasılatında hem de IMDb'nin en çok izlenen ilk 10 filmi sıralamasında önemli bir değişikliğe yol açtı.

Üçüncü film için hazırlıklar başladı

Dune 2'nin elde ettiği büyük başarının ardından yapım şirketi Legendary, serinin üçüncü filmi için çalışmalara başladı. 

Yeni film, Paul Atreides’in galaksiyi fethetme yolculuğunun devamını anlatacak. Hayranlar, serinin geleceğini merakla beklerken, üçüncü filmin nasıl şekilleneceği konusunda şimdiden heyecanlı.

Denis Villeneuve'den üçüncü film açıklamaları

Serinin üçüncü filmiyle ilgili konuşan yönetmen Denis Villeneuve, Vanity Fair dergisine verdiği röportajda, bu projenin kendi yönetmenliği altında çekilecek son Dune filmi olabileceğini belirtti. 

Villeneuve, seriden tamamen ayrılmaya henüz karar vermediğini, ancak Dune evreninden uzaklaşmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Dune Messiah kitabına geçiş

Villeneuve, ilk iki filmde Herbert'ün Dune kitabını tamamladığını, üçüncü filmde ise yazarın devam kitabı olan Dune Messiah'a odaklanacağını söyledi. 

İki kitap arasındaki 12 yıllık zaman atlamasını nasıl ele alacağı sorulduğunda ise ünlü yönetmen, "Bırakın da bunu ben düşüneyim, siz filmi izleyin" yanıtını verdi.

Villeneuve: "Bunu bir üçleme gibi algılamayın"

Villeneuve, üçüncü filmin bir üçleme gibi algılanmaması gerektiğini vurguladı. "Bu bir üçleme olmayacak." diyen yönetmen, "Oraya geri dönersem, farklı hissettiren ve kendi kimliği olan bir şey yapacağım." ifadelerini kullandı. Villeneuve, seriye yeni bir bakış açısıyla yaklaşabileceğini ima etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa