Zelenskiy: Moskova'nın planı deşifre oldu, gereğini yapacağız

Volodimir Zelenskiy, Ukrayna istihbarat servislerinden gelen raporlar doğrultusunda Moskova'nın planlarına göre harekete geçeceklerini açıkladı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 16:21
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 16:27
Zelenskiy: Moskova'nın planı deşifre oldu, gereğini yapacağız
Kübra Şenal Editör

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna Savunma İstihbaratı ve Dış İstihbarat Servisi'nin sunduğu raporlarda, ülkeye yönelik tehditlerin ve fırsatların ayrıntılı şekilde ele alındığını belirtti.

Zelenskiy, "Moskova'nın hangi adımları planladığını biliyoruz ve Ukrayna'nın çıkarlarını korumak için gereken sert önlemleri alacağız" dedi.

"Savaşı uzatmak isteyenlere dünya yanıt verecek"

Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e destek olan ve savaşı uzatmaya çalışanlara dünya genelinden güçlü bir yanıt verileceğini vurguladı.

Zelenski konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Putin'e yardım etmek isteyen herkes bilmeli ki sadece Ukrayna'yı savunmak için değil, aynı zamanda savaşın uzamasına karşı dünyanın birliğini sağlamak için elimizden geleni yapacağız" diyen Zelenski, mutlak önceliklerinin adil bir barış olduğunu ifade etti. Zelenski, her düşmanca hareketin ve savaşın uzatılmasına yönelik her girişimin uluslararası tepkilere neden olacağını belirterek, "Ne kadar zor olursa olsun, dünya gereken birliği sağlayacak."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa