Ömer Çelik'ten Narin ve Harbiye açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Harbiye'de yaşanan tören krizine ve vahşice katledilen Narin Güran cinayetine dair konuştu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 16:37
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 17:32
Ömer Çelik'ten Narin ve Harbiye açıklaması
O
Onur Çetinkaya Editör

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Harbiye'de tören krizi

Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi ve Harbiyeliler ile imam hatiplilerin Türkiye'nin değerleri olduğunu vurguladı. 

İki grubun karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını ifade eden Çelik, bu yaklaşımı "provokatif" ve sorumsuz bir siyaset anlayışının örneği olarak nitelendirdi.

Narin cinayeti

AK Parti Sözcüsü Çelik ayrıca, Narin cinayeti ile ilgili olarak, AK Parti'nin adli sürecin takipçisi olacağını belirtti ve bu konuda siyasi değerlendirme yapmanın yanlış olduğunu söyledi. Ayrıca, bazı kesimlerin bu acı olay üzerinden politika yapmaya çalışmasını eleştirdi.

Türk Aktivistin öldürülmesi

İsrail'in öldürdüğü Türk aktivist Ayşe Nur Eygi hakkında da açıklamalarda bulunan Çelik, İsrail hükümetini sert bir dille eleştirerek, Netanyahu hükümetini "katil şebekesi" olarak adlandırdı.

Akdeniz'de ABD-Güney Kıbrıs işbirliği

Son olarak, Çelik, ABD ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasındaki askeri iş birliği anlaşmasına değinerek, bu adımın Akdeniz'deki sorunları derinleştireceğini ve Kıbrıs Türk halkının haklarının görmezden gelindiğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa