Almanya Başbakanı: Almanya’nın göçe ihtiyacı var!

Hükümetin göç politikasını savunan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya’nın göçe olan ihtiyacına vurgu yaptı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 17:30
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 17:47
Almanya Başbakanı: Almanya’nın göçe ihtiyacı var!
AA
Kaynak AA

Scholz: "Almanya'nın göçe ihtiyacı var"

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, hükümetinin göç politikalarını savunarak, ülkenin göçe ihtiyacı olduğunu vurguladı. Federal Meclis'teki bütçe oturumunda konuşan Scholz, iş gücündeki azalmaya dikkat çekti ve bunun büyük ekonomik sorunlar doğurabileceğini belirtti.

Göçmenlerin topluma entegrasyonu

Scholz, Almanya'da çalışacak insanların topluma entegre edilmesi gerektiğini belirterek, "İnsanların burada çalışması, Almanca öğrenmesi, yasalara uyması ve topluma katkı sağlaması gerekiyor. Aynı zamanda hayatlarını kazanıp söz sahibi olmaları önemli." dedi.

Düzensiz göçle mücadele vurgusu

Başbakan Scholz, düzensiz göçün kontrol altına alınması gerektiğini ifade etti. "Almanya'ya kimin geleceğini seçebilmeliyiz. Düzensiz göçü yönetmeli ve kaçak gelenlerin sayısını azaltmalıyız. Kalma hakkı olmayanları ülkelerine geri göndereceğiz." açıklamasını yaptı.

Suç işleyen göçmenlerin sınır dışı edilmesi

Scholz, ağır suçlar işleyen ve mahkeme kararıyla sınır dışı edilen kişilerin Afganistan'a geri gönderildiğini hatırlatarak, bu tür işlemlerin devam edeceğini bildirdi.

AB içindeki göç hareketleri

Scholz, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerden Almanya'ya gelen kişilerin sadece refah arayışı içinde olmalarını kabul etmeyeceklerini söyledi. Portekiz, Yunanistan ve Finlandiya gibi ülkelerden gelen göçmenlerin Almanya'nın refahından faydalanmak istemesini eleştirdi.

AfD'nin seçim başarısı "iç karartıcı"

Thüringen ve Saksonya eyaletlerinde yapılan seçimlerde aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi'nin (AfD) birinci çıkmasını "iç karartıcı bir sonuç" olarak değerlendiren Scholz, bu duruma asla alışılmaması gerektiğini söyledi. AfD'yi ülke için zararlı bir parti olarak nitelendiren Scholz, bu partinin önemini kaybetmesi için çalışacaklarını belirtti.

Ukrayna'ya koşulsuz destek

Scholz, Ukrayna'ya desteklerini kayıtsız şartsız sürdüreceklerini ifade ederek, "Rusya acımasız bir savaş yürütüyor. Bu korkunç durum karşısında Ukrayna'nın yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Göç yasası konusunda işbirliği sinyali

Scholz, göçün sınırlandırılması amacıyla hazırlanan yasa tasarısına ilişkin muhalefetteki Hristiyan Birlik partileriyle (CDU/CSU) masaya oturmaya hazır olduklarını söyledi. Görüşmelerin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Scholz, işbirliğine açık olduklarını ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa