Çankaya Belediyesinden bir ilk: Gece kreş uygulaması başladı

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, sözünü tuttu. Ankara’da bir ilk olan gece kreş uygulaması başladı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 17:34
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 18:06
Çankaya Belediyesinden bir ilk: Gece kreş uygulaması başladı
Ecem Çetin Editör

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, 31 Mart seçimlerinde verdiği sözlerden birisini tuttu.  

Bu kapsamda gece saatlerinde çalışan ailelerin hayatını kolaylaştıracak bir uygulamayı hayata geçirdi. 

Gece Kreşi uygulaması başladı 

Ankara'da bir ilk olan Gece Kreşi uygulaması başladı. Bu yenilikçi hizmet, Maltepe Gündüz Bakımevi’nde pilot uygulama olarak başlatıldı.

Uygulama ile 3 ila 6 yaş arasındaki çocuklara saat 19.00’dan sabah 07.00’ye kadar güvenli bir ortamda bakım ve eğitim imkânı sağlanıyor. 

Gece çalışmak zorunda kalan ailelerin yanı sıra, sadece birkaç saatlik işlerini halletmesi gereken ebeveynler de çocuklarını saatlik olarak kreşe bırakma imkânına sahip. Bu sayede, kısa süreli ihtiyaç duyan aileler de gönül rahatlığıyla bu hizmetten faydalanabiliyor.

Ankara’da ilk kez uygulanan bu proje, ailelerden büyük ilgi görecek. Gece Kreşinde çocukların bakımını, Çankaya Belediyesine bağlı uzman öğretmenler sağlıyor. Çocuklar, güvenli ve sıcak bir ortamda akşam yemeği ve çeşitli etkinliklerle vakit geçiriyor. Büyük beğeni toplayan bu hizmet, ilerleyen dönemlerde talebe bağlı olarak diğer mahallelerdeki kreşlerde de yaygınlaştırılacak.

Çankaya Belediyesinin bu yenilikçi hizmeti, özellikle gece vardiyasında çalışan aileler için büyük bir kolaylık sunuyor ve toplumsal destek anlamında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa