Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi yarın Türkiye'ye getirilecek

İsrail Ordusu tarafından öldürülen Türk asıllı ABD vatandaşı Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi yarın Türkiye'ye getirilecek.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 17:43
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 17:54
Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi yarın Türkiye'ye getirilecek
O
Onur Çetinkaya Editör

İsrail ve Filistin arasında devam eden çatışmalar, son yıllarda giderek yoğunlaşmış durumda. 

Bu çatışmalar genellikle İsrail’in Batı Şeria ve Gazze’ye yönelik askeri operasyonları ile roket saldırıları şeklinde cereyan ederken İsrail ve Filistin arasında bu yaşananlar sivil can kayıplarında da ciddi bir boyuta ulaştı.

Çatışmaların yaşandığı bölgeden acı bir haber geldi. Türk asıllı ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, Batı Şeria'da İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetti.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı bir gösteri sırasında 26 yaşındaki Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülmesi, büyük bir trajediye ve uluslararası tepkilere yol açtı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Güvenlik Güçleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için her türlü hukuki adımı atacaklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Amerikalı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrail askerlerince öldürülmesini kınayarak, olayın "sebepsiz ve haksız" olduğunu söyledi. Blinken, İsrail ordusunun Filistinlilere karşı aşırı güç kullandığını vurguladı.

Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin Aydın’ın Didim ilçesinde yaşayan ailesi büyük üzüntü içinde. Eygi’nin 96 yaşındaki dedesi Şerif Eygi'nin evine Türk bayrakları asıldı.

Cenaze Türkiye'ye geliyor

İsrail Ordusu tarafından öldürülen Türk asıllı ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi'nin cenazesi yarın Türkiye'ye getirilecek.  Naaş, törenin ardından ambulansa yüklenerek Türkiye'ye nakil işlemleri için yola çıkacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa