Bahar ve Nihal Candan davasında ara karar açıklandı

Bahar ve Nihal Candan’ın aralarında bulunduğu 21 sanıklı dolandırıcılık davasında ara kararında Bahar Candan'ın tutukluluk halinin devamına denildi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 19:13
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 19:48
Bahar ve Nihal Candan davasında ara karar açıklandı
EK
Esra Koçak Editör

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlamalarıyla yargılanan Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek’in de aralarında bulunduğu 21 sanıklı davada mahkeme ara kararını açıkladı. Alisya Bahar Candan’ın 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek’in ise 24 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı davada, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Mahkemenin kararı üzerine Bahar Candan, babasına dönerek, "Ben burada mı kalacağım? Asayım mı ben kendimi ne yapayım?" şeklinde tepki gösterdi.

"Telefonumda yedekleme yaptım" savunması

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanık Hacı İsrafil Sağlam savunmasında, telefonundaki dosyalar için yedekleme yaptığını, ancak bunun delil olarak iddianamede gizlilik ihlali şeklinde değerlendirildiğini belirtti. Sağlam, "Bana TMSF'den alınmış araçlar olduğu ve satıldığı söylendi, ancak ben alım ya da satım yapmadım" dedi. Bahar ve Nihal Candan'ın hesaplarına para gönderildiğini duyduğunu belirten Sağlam, bunun amacını bilmediğini ifade ederek, örgüt kasası oldukları iddiasını reddetti.

Mahkemeden tutukluluğun devamı kararı

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 13 Eylül Cuma gününe erteledi. Bahar Candan, mahkemenin kararını öğrendiğinde babasına hitaben sert tepki gösterdi.

İddianame detayları: "Sazan Sarmalı" dolandırıcılığı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlamalarıyla 38 müşteki yer alırken, 21 sanık yargılanıyor. İddianameye göre, Onur Apaydın ve İlker Oflu liderliğindeki şebeke, ucuza araç satma vaadiyle "sazan sarmalı" yöntemiyle mağdurları dolandırdı. Bahar ve Nihal Candan’ın suç örgütü içinde aktif rol aldığı ve dolandırıcılık eylemlerinde mağdurların kandırılmasında etkili oldukları ifade edildi.

"Örgüt Kasası" iddiası

İddianamede, Alisya Bahar Candan’ın örgüt içerisinde "gizli muhasebeci" ve "kasa" konumunda olduğu, bu pozisyon aracılığıyla suç gelirlerinin aklandığı belirtilirken, Nihal Candan’ın ise örgüt lideri Onur Apaydın ile ilişkisi olduğu ve toplantılarda yer aldığı iddia edildi. Ayrıca, sanık Hacı İsrafil Sağlam’ın ifadelerinde, Candan kardeşlerin örgüt toplantılarına katıldığını ve burada araba alım satımı gibi konuların görüşüldüğünü söylediği yer aldı.

Cezalar ve suçlamalar

İddianamede Bahar Candan için, "suç örgütüne üye olmak" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar, dolandırıcılık suçundan ise iki kez 12 yıldan 40 yıla kadar olmak üzere toplamda 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Nihal Candan için ise benzer suçlamalarla 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer 20 sanık için ise farklı oranlarda hapis cezaları talep edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa